sluit

Leren Protesteren

Nimma aan zee

Tijdens deze workshop Leren protesteren door fotograaf Jaap Scheeren laten we onze stem horen. Want als we echt impact willen hebben, is dat hard nodig! Maar hoe doe je dat het beste? En waar? Je leert het in deze cursus van de beste. Jaap Scheeren vertelt aan de hand van zijn guerrillakunst hoe de culturele sector op geheel eigen wijze kan bijdragen aan het klimaatdebat.

PROTESTEREN
Als geëngageerde creatieveling weet fotograaf en kunstenaar Jaap Scheeren alles over het laten horen van je stem op een onconventionele manier. In dit programma leert hij je alles over zijn werkwijze en thema’s. Daarnaast gaan we zelf aan de slag met het maken van geëngageerde kunst.

OVER JAAP SCHEEREN
Jaap Scheeren (Nijmegen, 1979) probeert zowel in zijn eigen werk als in het werk in opdracht op het smalle pad van betrouwbaarheid te blijven. Hij richt zich op de vervreemding van mooie omgevingen en haar bewoners. Samen met Het Besiendershuis beplakt hij toonaangevende panden in Nijmegen. Ook de gevel van LUX heeft een make-over gekregen, speciaal voor Nimma aan zee. Verder is zijn gevelwerk op vijf andere gevels in de stad te zien. De gevels worden beplakt met zijn werk Flipping the bird. In deze serie geeft hij de natuur een duidelijke stem in het klimaatdebat

OVER WARMING UP: NIMMA AAN ZEE
Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee plaats in en om LUX. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke organisatie Warming Up – staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken en gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers. Lees hier meer

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Radboud Green Office, Architectuurcentrum Nijmegen, Rooftop Revolution, Steenbreek Nijmegen, The Big Draw en Besiendershuis Nijmegen. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?