sluit

Leven met water Laatste kaarten

Wat valt er te kiezen bij de waterschapsverkiezingen?

We mogen weer stemmen! Op woensdag 20 maart 2019 zijn de waterschapsverkiezingen. Maar wat doet het waterschap eigenlijk? Waarom zijn deze verkiezingen belangrijk? En wat willen de verschillende partijen bereiken? Ontdek deze avond welke partij het beste bij jou past.

KLIMAATVERANDERING

Het klimaat verandert. Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor. Een jaar geleden stond het water van de Waal hoog tegen de kades. In de zomer veroorzaakte de langdurige droogte een extreem lage waterstand. Dit brengt nieuwe uitdagingen voor de toekomst met zich mee. Het waterschap heeft invloed op de aanpak. En hoe gaan de verschillende partijen hiermee om? We laten ons voorlichten over deze thema’s door experts en gaan met elkaar aan tafel het gesprek aan.

OVER DE SPREKERS

Jeroen Rijke is als lector sustainable river management verbonden aan de HAN en Van Hall Larenstein. Eerder was hij betrokken bij het deltaprogramma en het hoogwater beschermingsprogramma. Hij zal deze avond het thema vanuit zijn expertise introduceren.

Johan Bakker is directeur Innovatie bij Waterschap Rivierenland en is expert op het gebied van de combinatie van energie en water.

Hans Etman modereert de avond. Als dagvoorzitter werkte hij eerder voor het Waterschap. Onder zijn leiding zullen we inhoudelijk de diepte ingaan, zonder dat het een technisch gesprek wordt.

 

Dit programma is samengesteld in samenwerking met Waterschap Rivierenland.

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?