sluit

Little Women

Film en gesprek over vrouwelijke schrijvers van de 19e eeuw tot nu

De film Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig en is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. We volgen de vier zusjes March, die opgroeien en hun weg vinden in de maatschappij ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Op donderdag 6 februari hebben we het over vrouwelijke schrijvers van de 19e eeuw en nu en kijken we naar de film Little Women.

LITTLE WOMEN
De roman Little Women, waar Greta Gerwig de film op baseerde, speelt zich af rond de familie March. De vier zussen March moeten het zonder hun vader stellen, die aan het front is. De mooie Meg, stoere Jo, lichtelijk verwende Amy en kwetsbare Beth maken van alles mee. Terwijl ze opgroeien, sluiten ze vriendschappen, werken ze, leren ze en doen ze hun best om goed te zijn en goed te doen. De eigenzinnige Jo March lijkt op de schrijfster van de roman, die het verhaal deels baseerde op haar eigen jeugd.

Voor deze film nam Gerwig Saoirse Ronan en Timothée Chalamet mee uit haar eerste film Lady Bird en voegde daar Laura Dern, Florence Pugh, Emma Watson en Meryl Streep aan toe.

INLEIDEND GESPREK
Voordat we de film bekijken, gaan we in gesprek met Mathilde Roza. Zij werkt als universitair hoofddocent American Literature and American Studies aan de Radboud Universiteit. Wat is de ontwikkeling van vrouwelijke schrijvers van de 19e eeuw tot nu? Hoe kunnen we het boek Little Women in zijn tijd plaatsen? En in hoeverre stond Louisa May Alcott achter haar werk?

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden