sluit

LUX Open Air – The Life Aquatic with Steve Zissou

Nimma aan zee

We sluiten Nimma aan zee af met een openluchtvertoning van Wes Anderson’s The Life Aquatic with Steve Zissou. Steve Zissou (Bill Murray in bloedvorm) is een wereldvermaarde oceanograaf die Jacques Cousteau-gewijs de wereldzeeën afvaart op zoek naar nieuwe maritieme diersoorten en wilde avonturen.

Diepzeeonderzoeker Steve Zissou onderneemt een nieuwe expeditie om te jagen op de mysterieuze, ongrijpbare, misschien onbestaande Jaguar Shark die Zissou’s partner heeft gedood tijdens de filmopnames van hun vorige avontuur. Hij wordt vergezeld door een lichtelijk excentrieke crew met onder meer een piloot die beweert ‘s mans zoon te zijn, een zwangere journaliste, een jaloerse Duitse sidekick en een Braziliaanse zanger/gitarist met een Bowie-fixatie. Ook met Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum.

Noah Baumbach schreef het onnavolgbare, hoogst originele scenario, dat je van de ene in de andere verbazing laat vallen, samen met Wes Anderson.

HUISREGELS & CORONAMAATREGELEN LUX OPEN AIR
– Tijdens de LUX Open Air toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. Het maximaal toegestane aantal bezoekers voor de LUX Open Air is gelijk aan het aantal terrasstoelen (100 personen).
– Vanaf 19.30 uur ontvangen de bezoekers op ons terras een polsbandje voor die avond, waarmee je recht hebt op een koptelefoon. Er zijn per avond 100 polsbandjes beschikbaar. Op = op. Vooraf reserveren is niet mogelijk.
– De koptelefoons worden 15 minuten voor aanvang van de film uitgedeeld.
– We vragen je om de koptelefoon na de filmvertoning in te leveren bij de uitgang in de daarvoor bestemde bakken. De koptelefoons worden voor en na de vertoning gedesinfecteerd.
– Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om met eigen zitjes naar het plein te komen of buiten ons terras plaats te nemen.
– In navolging van de regels van het RIVM: je mag met maximaal 2 personen naast elkaar zitten, tenzij je tot één huishouden behoort. Tussen deze 2 gasten óf huishoudens wordt altijd 1,5 meter afstand in acht genomen. Ben je met een huishouden of grotere groep? Meld dit dan bij de bediening, zij kijken of er nog een plekje vrij is.
– Het is niet toegestaan om meubilair te verplaatsen: niet op het terras zelf, maar ook niet in het café of van het café naar buiten;
– Het terras is ingericht met een looproute. Elke bezoeker heeft een vaste zitplaats en blijft ook zitten gedurende het bezoek (m.u.v. toiletbezoek).
– Wij bedienen – ook tijdens de film – aan tafel; bestellen aan de bar is niet mogelijk.

WAT KAN JIJ DOEN?
– Wees lief voor elkaar.
– Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek, van medebezoekers en van onze medewerkers.
– Volg ten alle tijden de aanwijzingen van onze medewerkers op.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Kom niet naar de LUX Open Air als je verkouden bent of griepklachten hebt.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.

OVER WARMING UP: NIMMA AAN ZEE
Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee plaats in en om LUX. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke organisatie Warming Up – staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken en gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers. Lees hier meer

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Radboud Green Office, Architectuurcentrum Nijmegen, Rooftop Revolution, Steenbreek Nijmegen, The Big Draw en Besiendershuis Nijmegen. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?