sluit

Monogaam zijn. Hoe doe je dat?

Filosofische werkplaats
Radboud Reflects

Waarom zou je monogaam zijn? We leven in een vluchtige tijd en zijn steeds op zoek naar iets nieuws, iets anders. Bovendien moet alles perfect zijn. We willen het meeste uit onszelf halen, ook op het gebied van de liefde. Is het daarvoor nodig om de liefde bij meerdere mensen te zoeken?

Als je relatie niet langer voldoet aan het ideaal ga je er dan aan werken of zoek je dat wat je mist bij een ander? Onderzoek samen met Liesbeth Jansen de verschillende kanten van monogamie.

MAGIE
We zoeken allemaal de magie en betovering in onze liefdesrelaties. Tijdens deze filosofische werkplaats denken de deelnemers onder leiding van theoloog en programmamaker Liesbeth Jansen samen na over wat liefde tussen partners is en hoe je de liefde in stand houdt. Liesbeth Jansen zet de deelnemers aan het denken door verschillende opvattingen van liefde tijdens de avond de revue te laten passeren.

PART OF THE GAME
Tinder, Happn en Second Love maken het heel gemakkelijk om vreemd te gaan. Maar ook als we daar niet expliciet naar op zoek zijn, lijkt er een maatschappelijke tendens te zijn om meerdere relaties naast elkaar te accepteren als part of the game, als iets wat je nu eenmaal nodig hebt. Heeft het consumentisme ook toegeslagen op het vlak van de liefde? Of spelen hier andere factoren een rol? Wat zoeken we eigenlijk in relaties? En moeten we het wel willen, monogaam zijn? Is monogaam zijn niet hopeloos ouderwets?

Na een korte inleiding begeleidt Liesbeth Jansen een gesprek tussen de deelnemers. Praat mee en denk verder in deze kleine setting.

OVER DE SPREKER
Liesbeth Jansen is programmamaker, theoloog en buitenpromovendus. Ze doet onderzoek naar de verhouding tussen liefdesrelaties en religie.

Deelname kost € 7,50 | Medewerkers van de RU, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders € 5,00 | Studenten en scholieren gratis

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden