sluit

Livestream – Nijmeegs Studentendebat 2021

Weet jij al waar je 17 maart op gaat stemmen? Met jouw stem bepaal je wat er de komende vier jaar met Nederland gaat gebeuren. Dus wil je goed voorbereid gebruikmaken van je kiesrecht en weten wat verschillende partijen voor studenten in petto hebben? Kijk dan mee op dinsdag 2 maart naar de livestream van het Nijmeegs Studentendebat!

LUX, ANS en de N.S.V. Carolus Magnus hebben de handen ineen geslagen om voor alle studenten van Nijmegen een debat te organiseren. Tijdens de livestream komen verschillende politici van uiteenlopende partijen aan het woord en gaan ze met elkaar in debat over onderwerpen die voor studenten van belang zijn.

STEM OP ONDERWERPEN
Via de poll in het Facebook-evenement konden jullie zelf stemmen op de onderwerpen die worden besproken tijdens het studentendebat. En jullie hebben gesproken! De onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Huisvesting voor studenten en aankomend starters
  • Compensatie leenstelselgeneratie
  • Studentenwelzijn in coronatijd
  • Duurzaamheid en klimaatverandering

SPREKERS
De politici die gaan debatteren zijn:

VVD #43 – Frederik Peters
CDA #18 – Evert-Jan Slootweg
D66 #11 – Paul van Meenen
GroenLinks #10 – Lisa Westerveld
Partij van de Arbeid (PvdA) #29 – Maarten van den Bos
ChristenUnie #43 – Nathalie Nede
DENK #6 – Isaura Carrilho
Volt Nederland #9 – Fons Janssen

Het debat wordt in goede banen geleid door Robbert Rademakers. De 26-jarige promovendus is als junior docent economische theorie en economisch beleid werkzaam aan de faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Recent won hij de Universitaire Onderwijsprijs voor talent 2020 voor zijn onderscheidende persoonlijke aandacht voor de student en zijn didactische vaardigheden.

GRATIS PROGRAMMA
Het studentendebat is gratis te bekijken en begint om 17.00. Kruip achter je laptop en luister mee om een weloverwogen stem uit te kunnen brengen op 17 maart. Via de ticketknop kom je automatisch bij de livestream terecht. Het programma duurt 1,5 uur.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?