sluit

Het Nijmeegse Studenten Verkiezingsdebat

Gemeenteraadsverkiezingen

Wat is de oplossing voor werkloosheid onder pas-afgestudeerden? Is het terecht als jongeren de kosten van de vergrijzende babyboomers dragen? Moeten studenten meer vrijheid krijgen om hun opleiding naar eigen wens in te richten? En wat vinden politici eigenlijk van studentenverenigingen? Frank Futselaar (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Hayke Veldman (VVD), Giselle Schellekens (PvdA), Rob Jetten (D66) en Julius Terpstra (CDA) komen deze avond spreken over deze zaken.

In een scherp debat over deze vraagstukken, gaan vertegenwoordigers van de grote politieke partijen de strijd aan om de stem van de student. 15 maart is voor veel studenten de eerste keer dat zij kunnen stemmen voor de Tweede Kamer. Welke partij behartigt hun belangen het beste?

Carolus Magnus, het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) en LUX slaan de handen ineen om je deze avond van informatie te voorzien. Dit is je kans om te ontdekken hoe politici aankijken tegen de toekomst van de jonge generatie en om de aanwezige politici het vuur aan de schenen te leggen.

Gespreksleiding is in handen van Tom Plaum, hoofdredacteur van het ANS, en Dennis Walraven, voorzitter van de Universitaire Studentenraad van de RU.

Dit debat is een samenwerking tussen het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS), Carolus Magnus en LUX. Entree kost 2,50 euro inclusief een bier/wijn/fris. 

Dit debat is onderdeel van de debattenreeks rondom de verkiezingen. De andere debatten zijn: De Zorgfabriek, Het Grote Kleine Partijen Debat en Privacy Matters.

Foto: Wouter Engler

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden