sluit

Nijmegen in 2030

Gemeenteraadsverkiezingen #1 en uitreiking Architectuurprijs Nijmegen
Gemeenteraadsverkiezingen

Het klimaat verandert. We moeten snel ingrijpen en steden spelen daarbij een cruciale rol. Hoe kunnen de stad en het omliggende landschap duurzamer worden ingericht? LUX en het Architectuurcentrum Nijmegen dagen vijf Nijmeegse politici uit hun blik te werpen op hoe Nijmegen er in 2030 uit zou moeten zien. Hoe kijken zij aan tegen duurzame stadsinrichting?

Architectuurprijs

We beginnen de avond met de uitreiking van de Architectuurprijs Nijmegen. De winnaars van de tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw van de stad en de prijs voor het meest duurzame gebouw worden gekozen uit 10 genomineerde inzendingen. Welk gebouw volgt het gelauwerde Grotiuscollege van Benthem Crouwel Architecten en Studio Groen+Schild op? En welk duurzaam gebouw overtuigt als meest inspirerende verbeelding van Nijmegen als Green Capital 2018?

Debat

Landschapsarchitect Clim Sorée van het Rotterdamse bureau Bosch-Slabbers toont een aantal verrassende projecten waarbij stedelijke ontwikkeling en verduurzaming van het stedelijk landschap hand in hand gaan. GroenLinks, SP, VVD, Gewoon Nijmegen en CDA geven tot slot hun toekomstvisie op duurzame stadsinrichting en worden hierbij stevig aan de tand gevoeld door de gespreksleider en het publiek.

Dit debat wordt georganiseerd door het Architectuurcentrum Nijmegen en Arthouse LUX in het kader van Nijmegen als Green Capital 2018 (ACN) en de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 (LUX).

Dit debat maakt onderdeel uit van een reeks in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Zie hier het hele programma.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden