sluit

Philipp Blom

De opkomst en de val van een idee 

Hij is een van Europa’s grote denkers en schrijvers en gefascineerd door maatschappelijke transformaties. Als geen ander weet Philipp de huidige gebeurtenissen te plaatsen en te duiden.

Naar hem luisteren is alsof je ineens de wereld begrijpt en overzichtelijk vind. In zijn grote doorbraak De duizelingwekkende jaren: Europa 1900 – 1914, beschrijft hij een tijd van snelle veranderingen en grote verwarring. “Het gevoel dat wat gisteren nog goed was, vandaag niet meer kan; het gevoel van een wereld die je met de categorieën van gisteren niet meer kunt begrijpen”.  

Philipp voorziet een diepgaande, groene transformatie. Fascinerend en gewaagd, onder meer omdat hij denkt dat wij uiteindelijk afscheid zullen nemen van hoe wij de afgelopen drieduizend jaar naar de natuur en onszelf hebben gekeken.

Nazmiye Oral

De moderator van deze talk is actrice, schrijver en theatermaker Nazmiye Oral.

Being an Idealist festival

Op het festival ‘Being an Idealist’ op 12, 13 en 14 mei 2022 in LUX leiden we de nieuwe generatie idealisten op. Laat je inspireren door originele visies en enthousiaste dromen van wereldverbeteraars en ontdek hoe jij, samen met anderen, impact kan maken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?