sluit

Pop-up bos – Op naar een nieuw tijdperk

Nimma aan zee

Van maandag 5 juni t/m zondag 11 juni staat het pop-up bos op het Mariënburgplein. Inheemse bomen en struiken moeten bezoekers wat dichterbij de natuur brengen. Met een variërende (gratis) programmering kun je in het bos elke keer wat anders vinden: kennis, poëzie, muziek of simpelweg even tot rust komen in de groene oase. Na Nimma aan zee verhuist het bos naar zijn definitieve standplaats: Het Biesterhof

Wat gebeurt er wanneer we natuur niet langer zien als iets dat buiten onszelf ligt maar het een integraal onderdeel maken van onze directe leefomgeving? We brengen versteende gebieden -het Linnaeusplein op de campus van de Radboud Universiteit en het Mariënburgplein bij LUX – tot leven met een groene oase aan bomen. Struin door het pop-up bos van inheemse bomen en struiken. Laat je verrassen door kunstwerken die gegenereerd zijn door kunstmatige intelligentie, luister naar bijzondere verhalen of verwonder je over poëzie, spoken-word en muziek.

Kom dichter bij de natuur, geniet en ontspan in het pop-up bos.  

BOS STRIJKT NEER IN HET BIESTERHOF

Op maandag 12 juni verhuist het bos voor de laatste keer naar hun definitieve standplaats op de Biesterhof. Het perceel de Biesterhof is eigendom van Land van Ons, de burgercoöperatie die werkt aan herstel van landschap en biodiversiteit. Zij verpachten grond aan boeren die natuurvriendelijk willen werken. In het najaar worden de bomen geplant.

PROGRAMMA OP ZATERDAG

Zaterdag 10 juni | 10:00 uur – 16:00 uur – Anti-rommelmarkt
Op zaterdag 10 juni kun je in het bos een anti-rommelmarkt vinden met allerlei kraampjes met duurzame producten van bijvoorbeeld de Versfabriek of vintage van Blue Queen Vintage en Sofie Rosalien Vintage. Ook kun je op zaterdag protestborden maken, stiftdichten en verhaalportretten maken.
MEER INFORMATIE

Zaterdag 10 juni | 16:00 uur | Likeminds – Inez Nuijten – POWER Gratis toegang
De voorstelling POWER van regisseur en schrijver Joeri Heegstra, is een ontwapenende monoloog van een 18-jarig meisje over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop die wordt gespeeld door Inez Nuijten.
MEER INFORMATIE

PROGRAMMA OP ZONDAG

Zondag 11 juni | 11:00 uur | Voorleesmomentje uit De Regemaker (4+) Gratis toegang
Als vogeltje Olla ziet dat de grote eik in het bos in brand vliegt, probeert ze de andere dieren te waarschuwen, maar dat gaat lastiger dan ze dacht. Op zondag 11 juni om 11.00 leest Saachi Ramrattansing van Youth for Climate, voor uit dit verhaal ‘De Regenmaker’. We volgen het kleine vogeltje Olla, dat met kleine stapjes toch voor grote verandering kan zorgen. Kom naar het pop-up bos om het verhaal te horen, en krijg na afloop een exemplaar mee voor thuis! Op=op’
MEER INFORMATIE

Zondag 11 juni | 12:30 uur | Lisa Doeland – Apocalypsofie Gratis toegang
Waar sommigen enthousiast de toekomst beschrijven met termen als ‘bio-‘ of ‘circulaire economie’, krijgt filosofe en schrijfster Lisa Doeland het daar benauwd van. Kunnen we namelijk wel volledig recyclen zonder restjes achter te laten? En wat doet een circulaire economie voor de machtsverhoudingen in de wereld? In haar nieuwe boek ‘Apocalypsofie’ stelt Doeland de vraag of het niet beter is als we op een hele nieuwe manier gaan leven, zowel in ons doen als denken. Filosoferen is immers leren om te sterven, en in tijden van ecologische catastrofe moeten we ook met onze ‘uitsterfelijkheid’ leren omgaan.  

Benieuwd hoe de toekomst er nog meer uit kan zien? En hoe de filosofie ons kan leren om uit te sterven? Kom op zondagochtend 11 juni naar het pop-upbos op het Mariënburgplein voor een voorleessessie en verdiepend gesprek!
MEER INFORMATIE

Zondag 11 juni | 15:00 uur | Singer en songwriter Florian Wolff Gratis toegang
Florian Wolff wil de wereld twee dingen nalaten: een enorme catalogus vol mooie liedjes en… niets. Want ondanks zijn niet geringe schoenmaat streeft Florian naar een zo klein mogelijke voetafdruk. Met The Nature Of Things zet hij daarmee alvast een stap in de goede richting, want de liedjes op de plaat klinken zo warm dat je de kachel de komende winter zeker twee graden lager kan zetten.
MEER INFORMATIE

OVER NIMMA AAN ZEE

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer. Klik hier voor het volledige programma.

Het pop-up bos is een samenwerking tussen LUX, Radboud Green Office, Radboud Universiteit en Gemeente Nijmegen

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?