sluit

Pop Up Tuin

Nimma aan zee

Speciaal voor Nimma aan Zee maken we, in samenwerking met Steenbreek Nijmegen, op het Mariënburgplein een Pop Up Tuin. Tussen het groen is ruimte voor gesprek over klimaatverandering met verschillende experts en ervaringsdeskundigen. Zo kun je praten met bezorgde wetenschappers, speciaalbierbrouwers, stenenlichters en dakdekkers. Met praktische tips kun je de volgende dag nog zelf aan de slag in je tuin of huis.

STEENBREEK EN RAINBEER
Veel mensen vinden een groene tuin geld en tijd kosten in aanleg en onderhoud. Maar een groene tuin heeft alleen maar voordelen. Luister maar eens naar de experts van Steenbreek Nijmegen. De Pop Up Tuin geeft aanleiding om op een informele en laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan over onderhoudsvriendelijke groene tuinen, biodiversiteit en de gevolgen van klimaatverandering.

Daarnaast leer je in onze tuin hoe je simpel kunt bijdragen aan het klimaat door meer te doen met het regenwater uit je eigen regenpijp. De speciaalbiermakers van Rainbeer strijken neer op ons groene plein. Deze voorvechters van het gebruik van regenwater als grondstof brouwen bier onder het motto: No rain, No beer, No Rain, No Party!

ROOFTOP REVOLUTION EN SCIENTISTS4FUTURE
Wetenschappers die zich bezighouden met het klimaat zitten soms met de handen in het haar. Ze maken zich zorgen, maar zijn strijdbaar! Scientists4Future is een zelfsturende organisatie van bezorgde Nederlandse wetenschappers uit alle invalshoeken. Bezoek hun pop up lezingen in de tuin of ga met hen in gesprek en leer meer over de facts and figures van klimaatverandering.

En beperken we het groen alleen tot onze tuin? Natuurlijk niet. Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken. Ze adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie-ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

OVER WARMING UP: NIMMA AAN ZEE
Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee plaats in en om LUX. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke organisatie Warming Up – staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken en gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers. Lees hier meer

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Radboud Green Office, Architectuurcentrum Nijmegen, Rooftop Revolution en Besiendershuis Nijmegen. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?