sluit

René ten Bos vraagt A.F.Th. van der Heijden

Rijkdom aan woorden

Wat is het belang van woordenschat? Hoe beschermen we de Nederlandse taal? Denker des Vaderlands René ten Bos gaat in gesprek met schrijver A.F.Th. van der Heijden. Hoe houden we de eigenaardigheden van onze eigen taal in stand? En hoe zien we dit terug in de nieuwste roman van A.F.Th. van der Heijden?

René ten Bos gaat met hem in gesprek over het belang van woordenrijkdom. Hoe kan je creatief zijn met woorden? Hoe zorgen we dat we onze woordenschat behouden? En moeten we ons verzetten tegen de opmars van het Engels? Of moeten we dit juist omarmen?

SIGNEREN
Na afloop van dit gesprek is het ook mogelijk om de nieuwe roman te laten signeren door A.F.Th. van der Heijden. Daarnaast is hij op zaterdag 24 november van 13.00 uur tot 16.00 uur met zijn nieuwste roman bij boekhandel Dekker v.d. Vegt. Mis deze kansen niet en laat ‘Mooi doodliggen’ signeren door A.F.Th. van der Heijden zelf.

A.F.TH. VAN DER HEIJDEN
Gedurende zijn veertig jaar schrijverschap ontving A.F.Th. van der Heijden al veel prijzen. In zijn wijdvertakte oeuvre zet hij woorden om tot meeslepende literatuur. Voor zijn nieuwste roman, die verschijnt op donderdag 15 november, liet Van der Heijden zich inspireren door nieuwsfeiten rondom de in scène gezette moord op de Russische journalist Arkadi Babtsjenko. De roman ‘Mooi doodliggen’ gaat over een Russische journalist die het neerhalen van vlucht MX17 onderzoekt, waarna hij ongewild verstrikt raakt in een web van de Oekraïense geheime dienst. Uitgeverij Querido noemt het boek een ‘actueel politiek memorandum’.

RENÉ TEN BOS
Hoogleraar filosofie en managementfilosofie René ten Bos werd dit jaar benoemd tot Denker des Vaderlands. Niet voor niets: tegendraads en provocatief zet hij met een brede grijns vastgeroeste ideeën opzij. Hij biedt een onorthodoxe en toegankelijke kijk op thema’s als water, bureaucratie, dieren en de ecologische catastrofe die de mensheid heet.

Onder de noemer ‘René ten Bos vraagt …’ nodigt hij bij ons gasten uit de wereld van film, literatuur en wetenschap uit voor een goed gesprek. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat Ten Bos in hen geïnteresseerd is en hen graag het hemd van het lijf vraagt. Elke avond is weer anders, geheel in de geest van de gast en van de Denker des Vaderlands.

Volgende editie van René ten Bos vraagt…:
MA 3 DEC René ten Bos vraagt Agi Haines

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden