sluit

Shrew her

Theater en gesprek over gendernormen

Aan de vooravond van coming out day presenteren wij in samenwerking met SchoolsOUT, Qtopia, Ieder1Gelijk en COC Regio Nijmegen de wervelende theatervoorstelling Shrew Her. Wat is de invloed van onze gendernormen op traditionele instituties als het huwelijk? We kijken naar Shrew Her en gaan in gesprek over genderrollen in de 21ste eeuw.

In de voorstelling Shrew Her zijn we te gast bij de bruiloft van Kate & Petruchio. Tijdens de receptie krijgen de gasten het woord. We horen een expert vertellen over de kracht van rituelen en hoe je die zelf vorm kunt geven. Hoe zien onze moderne rituelen eruit? We luisteren naar stellen die ooit voor het eerst als homoseksuelen mochten trouwen. Heeft het hen gebracht wat ze ervan verwachten? En wat zegt dit dan over het nu? Past deze exclusieve club nog steeds bij de relaties die we hebben? Als we vrijdenken, welk ritueel doet recht aan de liefde?

THOU SHALL NOT FUCK WITH ME!
Shrew Her vertelt het verhaal van Shakespeare’s Taming of the Shrew. Nieuwe maker Ira Kip onderzocht samen met vijf queer vrouwen in het licht van deze klassieker hoe traditionele man/vrouw-verhoudingen en genderrollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Het sterke kostuumontwerp van stylist Imruh Asha die steeds nieuwe manieren vindt om gendernormen tot in het absurde aan te zetten, draagt hieraan bij. Het resultaat is een vernieuwend theatraal event waarin beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, dancehall, ritmische teksten en publieksparticipatie één worden.

Bij dit programma hoort een nagesprek. Dit programma is een samenwerking tussen LUX, SchoolsOUT, Qtopia, Ieder1Gelijk en COC Regio Nijmegen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden