sluit

Stadswandeling door de toekomst van de biodiversiteit

Ontdek de biodiversiteit in onze stad met de stadsecoloog
Nimma aan zee

Vroege vogels opgelet! Op zondagochtend gaan we samen met stadsecoloog Joep van Belkom op stap om de biodiversiteit in onze stad te ontdekken. Tijdens de wandeling kijken we naar wat er nu al is en blikken we vooruit naar de stedelijke toekomst van biodiversiteit. 

ONTDEK DE BIODIVERSITEIT IN DE STAD

Op zondagochtend lopen we samen met stadsecoloog Joep van Belkom door het centrum van Nijmegen om te ontdekken wat daar allemaal kruipt, vliegt, loopt en springt. En dat is waarschijnlijk veel meer dan je op het eerste oog zou zeggen! 

BIODIVERSITEIT ONDER DRUK

En hoewel we ongetwijfeld veel biodiversiteit gaan aantreffen tijdens de wandeling, weten we ook dat het slecht gaat met de biodiversiteit. Hoe maken we onze stad in de toekomst natuurinclusiever? Kunnen we een toevluchtsoord worden voor insecten, vogels en andere niet-menselijke dieren? Kortom: hoe keren we het tij?  

OVER DE SPREKER

Joep van Belkom

OVER NIMMA AAN ZEE

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?