sluit

Uitreiking Vrede van Nijmegen Penning 2022

Frans Timmermans

Frans Timmermans krijgt op 12 mei om 16.00 uur in De Vereeniging in Nijmegen de Vrede van Nijmegen Penning vanwege zijn inzet voor vrede en samenwerking in Europa.

Frans Timmermans krijgt de onderscheiding omdat hij pal staat voor de rechtsstaat en hij maakt zich al jaren sterk voor internationale samenwerking en het belang van internationale instituties voor het oplossen van problemen. Tevens zette hij zich in voor solidariteit, homorechten, diversiteit, gelijkheid voor vrouwen en bescherming van mensenrechtenactivisten.

Lees hier meer over het programma.

Over de Penning

De Vrede van Nijmegen Penning is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een internationale hoofdrolspeler die zich in zijn of haar leven ingezet heeft of inzet voor Europa en/of die zich een scherpe denker getoond heeft of toont over Europa, de ontwikkeling van het ‘idee’ Europa en de rol en positie van Europa in de wereld. De prijs is een initiatief van de gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit Nijmegen en NXP, ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees hier meer over de Vrede van Nijmegen Penning

Being an Idealist festival

Frans Timmermans is een idealist die steeds is blijven geloven in de idealen van solidariteit, verheffing en verbinding. Juist nu, op wat wereldwijd een kantelmoment lijkt, voel je hoe groot de behoefte bij velen is om dat weer (opnieuw) te zijn. Het festival verbindt de idealen van Frans Timmermans en zijn generatie met die van de jongere generaties idealisten van nu. Op 12 mei krijgt hij de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt, en ter ere daarvan organiseren we dit festival.

Op het festival ‘Being an Idealist’ op 12, 13 en 14 mei 2022 in LUX leiden we de nieuwe generatie idealisten op. Laat je inspireren door originele visies en enthousiaste dromen van wereldverbeteraars en ontdek hoe jij, samen met anderen, impact kan maken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?