sluit

Verkiezing Nachtburgemeester

Op wie wacht de nacht?!

Op 1 oktober 2018 draagt nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen het stokje over aan een nieuwe nachtburgemeester. Wie dat gaat worden, wordt vrijdag 23 maart bij ons duidelijk tijdens een feestelijke verkiezingsavond!

Nog even en dan geeft nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen haar ambt door aan haar opvolger. Op vrijdag 23 maart wordt bij ons duidelijk wie dat gaat worden tijdens een feestelijke verkiezingsavond! Na een eerste ronde van internetstemmen, zijn er drie kandidaten overgebleven die zichzelf aan ons presenteren. Zij gaan met elkaar in debat en beantwoorden vragen uit de zaal en van de nachtvertegenwoordigers. Aan het eind van de avond brengen we samen met een afgevaardigde van het Nachtcollege en de nachtvertegenwoordigers onze stem uit en weten we wie onze nieuwe nachtburgemeester wordt. Iedereen is welkom!

Nachtburgemeester

Wat in de jaren ’70 begon met een knipoog, toen Jules Deelder officieus werd uitgeroepen tot nachtburgemeester van Rotterdam, is uitgegroeid tot een functie met grote betekenis voor de stad. Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor de nacht en wat deze betekent op sociaal, maatschappelijk en economisch vlak. De nachtburgemeester praat met de organisator van het festival, drinkt bier met de bierbrouwer, speecht op het Valkhof en walst over de Waalkade. Hij of zij ziet en hoort wat er gebeurt als de nacht valt, als de ideeën even rijkelijk vloeien als de wijn en we vrijuit mogen dromen. De nachtburgemeester waakt over de stad en zorgt dat deze nooit indut.

Zie jij jezelf dit ambt vervullen? Meld je dan vóór 1 maart aan op de website van de nachtburgemeester.

Foto: Roy Soetekouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden