sluit

Wadlopen in Nimma

Nimma aan zee

Tijdens Wadlopen in Nimma – gemaakt in samenwerking met Europe Direct – laten we ons tijdens een audiotour door de Ooijpolder meevoeren in de nieuwe realiteit. Het kwaad is geschied, een groot deel van Nederland staat onder water en Nijmegen ligt aan zee. Hoe voelt het om te wandelen langs deze nieuwe kustlijn?

Wat zien en horen we? Wat groeit er nog, waar leven we van? Hoe ervaren we nu het strand en het water? Waar huist de regering nu eigenlijk? En wat doen al die drones in de lucht?

PODCAST
Nijmeegs bekendste podcast-duo Jozien Wijkhuijs en Dennis Gaens maakten voor dit programma een fictief audioverhaal waarmee ze ons langzaam de nieuwe werkelijkheid van Nijmegen aan zee inzuigen. Met een groep lopen we de bijbehorende wandelroute door de drastisch veranderde Ooijpolder, waarin we nieuwe dingen zien, horen en voelen. Via een app op je mobiel start je zelf op gezette momenten een fragment van dit audioverhaal in. Het audioverhaal is fictief, maar baseert zich op de wetenschappelijke kennis van experts van Waterschap Rivierenland.

Tijdens de wandeling loop je tegen een tweetal kunstvormen aan. Zandkunstenares Angela Vissers van The Big Draw tekent onze toekomst in het zand. En er zijn dansers, want mensen zullen blijven dansen. Ook in de nieuwe wereld.

ROUTE
Deze audiotour begint op het Mariënburgplein. Vanaf daar maken we een ronde via de Waalkade en de Waalstranden naar het Hollands Duits gemaal, om weer te eindigen bij LUX. Let op: deze route bevat trappen en is deels onverhard. Het audioverhaal is ook beschikbaar in het Duits.

OVER WARMING UP: NIMMA AAN ZEE
Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee plaats in en om LUX. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke organisatie Warming Up – staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken en gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers. Lees hier meer

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Radboud Green Office, Architectuurcentrum Nijmegen, Rooftop Revolution, Steenbreek Nijmegen, The Big Draw en Besiendershuis Nijmegen. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?