sluit

Warming Up: Nimma aan zee

Kunst & klimaatfestival
Festival

Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee plaats in en om LUX, helemaal corona-proof. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke organisatie Warming Up – staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken.

Stel dat Nijmegen aan zee ligt, hoe ziet ons leven er dan uit? Vanuit die verbeelde omstandigheid gaan we, op zondag 13 september, in en om LUX tijdens Warming Up: Nimma aan zee in gesprek over klimaatverandering en –adaptatie. Want de toekomst geven we samen vorm.

PROGRAMMA ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020
12.00 – 13.30 uur Wadlopen in Nimma laatste kaarten
12.00 – 13.00 uur Leren Protesteren laatste kaarten
12.30 – 14.15 uur Havenstad Nimma (+livestream)
13.30 – 15.30 uur Film & Gesprek – This Changes Everything
14.00 – 15.00 uur Leren Protesteren
14.00 – 15.30 uur Wadlopen in Nimma uitverkocht
15.30 – 17.15 uur Wrap Up Het Grote Straatberaad + Duurzaamheidscafé #2 uitverkocht (+livestream)
16.00 – 17.30 uur Bijgeboekt: Wadlopen in Nimma
17.15 – 19.45 uur Koken met Conserven uitverkocht
17.30 – 19.30 uur Film & Gesprek – The Red Turtle
20.00 – 21.30 uur Wonen in de Wolken (+livestream)
20.30 – 22.30 uur LUX Open Air – The Life Aquatic with Steve Zissou
Doorlopend:
XXXL guerrilla-fotoproject Jaap Scheeren (gratis)
Pop Up Tuin (gratis)

In de verschillende programma’s van Warming Up: Nimma aan zee leer je niet alleen wat klimaatverandering en –adaptatie inhoudt, maar ook wat je zelf kan doen om zeespiegelstijging te voorkomen. Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de uitdagingen die de klimaatcrisis meebrengt. Bij alle programma’s zetten we doelbewust in op de kracht van de verbeelding, zodat je op een andere manier met elkaar in gesprek gaat. Deze verbeelding hebben we nodig om ons te kunnen verhouden tot de toekomst en om tot een gezamenlijke visie en oplossingen te komen. Op het moment dat er ruimte is voor twijfels, vragen en dromen door er woorden aan te geven, krijgen ze een oprechte kans om te kantelen en serieus te worden genomen.

CORONA-PROOF PROGRAMMA
Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je sowieso verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen. Er is een beperkte zaalcapaciteit, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers. Benieuwd welke maatregelen er nog meer zijn genomen voor een prettig & veilig bezoek? Lees hier meer.

NIMMA AAN ZEE
Tijdens Warming Up: Nimma aan zee op zondag 13 september gaan we uit van de verbeelde toekomstige omstandigheid dat Nijmegen aan zee ligt. Door de stijging van de zeespiegel zijn grote delen van ons land ondergelopen. Nijmegen kent geen Waalstranden meer, maar zeestranden. Het achterland is een delta, die zich uitstrekt tot diep in Duitsland. Wat betekent deze nieuwe situatie voor Nijmegen en onze manier van leven in deze regio? Wat doet het met de lokale biodiversiteit? En wat gebeurt er met de klimaatvluchtelingen uit de Randstad? Verandert ons dieet? Wordt Nijmegen een toeristenhoofdstad? En blijft de strook Nederland die over is een onafhankelijk land of worden we onderdeel van Duitsland?

WARMING UP
Warming Up: Nimma aan zee is onderdeel van het landelijke project Warming Up, dat kunst en cultuur verbindt met het klimaatvraagstuk. Want de cultuursector bereikt jaarlijks 90% van alle Nederlanders. Het brengt mensen samen en weet als geen ander het publiek in het hart te raken met muziek, verhalen en beelden. En dat is nodig om mensen in beweging te brengen voor verandering en veel meer mensen te betrekken bij de vragen waar we voor staan. Dat doet Warming Up met eigen producties, maar ook middels samenwerking met LUX en andere culturele podia in het land.

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Radboud Green Office, Architectuurcentrum Nijmegen, Rooftop Revolution, Steenbreek Nijmegen, Scientists4future, The Big Draw en Besiendershuis Nijmegen. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

Attend

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?