sluit

Who’s afraid of neuroscience?

Radboud Reflects

Hoe bang moeten we zijn voor de hersenwetenschap? We kunnen hersenen kweken in petrischaaltjes, herinneringen manipuleren of drukke kinderen in het gareel houden met medicijnen.

Behoorlijk angstaanjagende scenario’s die mogelijk voortvloeien uit de steeds maar sneller ontwikkelende hersenwetenschap. Kom naar Who’s Afraid of Neuroscience? en leer meer over de kansen en de gevaren van de hersenwetenschap.

ONTWIKKELINGEN

Wat zijn de opmerkelijke ontwikkelingen in de neurowetenschappen? Wat is mogelijk en wat is fictie en wat zijn de mogelijke gevaren voor de maatschappij. Marcel van Gerven (kunstmatige intelligentie), geheugenwetenschapper Marijn Kroes en anderen geven de laatste inzichten en gaan in gesprek over de maatschappelijke implicaties.

Deelname kost € 5,00 | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en PV Radboud-leden gratis. De inschrijving start op maandag 20 augustus 2018, 11.00 uur.

Dit is een programma van Radboud Reflects en het Donders Instituut. Het wordt georganiseerd in het kader van het tweehonderdste geboortejaar van Franciscus Cornelis Donders, de naamgever van het Donders Instituut.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden