sluit

Wielerklassiekers – Dames eerst!

De discussie over het verschil tussen mannen- en vrouwenwielrennen laaide het afgelopen seizoen weer op. Wieleranalist Danny Nelissen zei in dat kader dat prestaties van vrouwen niet eens in de krant mogen als je ze vergelijkt met die van de mannen.

Dat is op zijn minst merkwaardig als we kijken naar de successen van Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Kirsten Wild, om er maar een paar te noemen. Waarom wordt vrouwenwielrennen niet als gelijkwaardig beschouwd? Wat moet er gebeuren voordat het vrouwenwielrennen de aandacht krijgt die het verdient?

Een aantal prominente wielervrouwen gaan het gesprek aan over deze vragen, onder leiding van wielrendeskundige en journalist Renate Verhoofstad. Te gast zijn Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), Loes Gunnewiek (bondscoach) en Puck Moonen (Lotto-Soudal). Lea Kliphuis (singer-songwriter), Ilona Kamps (fotograaf, bekend van het in beeld brengen van Alfonsina Strada, de eerste vrouwelijke wielrenster) en Frank Heinen (onze vaste columnist) maken het programma compleet.

Let op: mannen zijn deze avond uiteraard ook welkom!

Arrangement

Zoals altijd, kun je ook nu weer een arrangement bestellen. Je krijgt dan voor €27,50 entree plus een heerlijk diner met biertje. Vanaf 17:30 uur.
Let op: het aantal arrangementen is beperkt.

Organisatie: stichting De Wielerklassiekers, Ruud Wenting, Rob Frowijn, Edo Nauta

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden