sluit

Wonen in de wolken

Nimma aan zee

Tijdens Wonen in de Wolken – gemaakt in samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen – kijken we naar het Nijmegen van de toekomst. De stijgende zeespiegel zorgt voor klimaatvluchtelingen uit het randstad-gebied, op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we hiermee om?

Landschapsarchitect Eric-Jan Pleijsters en Tom Bosschaert, directeur van Except, nemen ons mee in hun visionaire blik op de toekomst.

Hoe ziet onze toekomst aan het water eruit? Zien we meer hoogbouw doordat de woongrond beperkt is? Samen met Eric-Jan Pleijsters en Tom Bosschaert kijken we door de ramen en op de daken van een wijk in het Nijmegen van de toekomst. Stap voor stap geven we met hen vorm aan onze nieuwe woonomgeving. Bouwen we onszelf de wolken in?

OVER DE SPREKERS
Landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscape Architects toont met zijn onderzoek Plan(et) B Nederland bij zes meter zeespiegelstijging. Hij neemt ons samen met een groep visionaire studenten mee in wat dit betekent voor onze stad. Tom Bosschaert, directeur van Except, vertaalt dit toekomstbeeld naar onze hedendaagse realiteit. Met ReGen Villages ontwikkelde hij een wereldwijd uniek masterplan voor een zelfvoorzienende woonwijk.

De avond wordt gemodereerd door journalist en auteur Tracy Metz. Ze schrijft voor NRC Handelsblad en Architectural Record en leidt de live talkshow Stadsleven over urban issues.

OVER WARMING UP: NIMMA AAN ZEE
Nijmegen is Warming Up! Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Op zondag 13 september vindt de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee plaats in en om LUX. Dit eendaagse festival – onderdeel van de landelijke organisatie Warming Up – staat in het teken van klimaatverandering en –adaptatie met o.a. toegankelijke workshops, bijzondere films en diepgaande gesprekken en gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers. Lees hier meer

Warming Up: Nimma aan zee wordt georganiseerd in samenwerking met Waterschap Rivierenland, Europe Direct, Gemeente Nijmegen, Duurzaamheidscafé, Radboud Green Office, Architectuurcentrum Nijmegen, Rooftop Revolution, Steenbreek Nijmegen, The Big Draw en Besiendershuis Nijmegen. Het landelijke project wordt georganiseerd vanuit Stichting Impact Makers.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?