sluit

Donateur worden?

LUX is al ruim 20 jaar hét arthouse in hartje Nijmegen. Ondertussen blijven we innoveren. Jouw donatie maakt daarbij het verschil: hiermee kunnen we waarmaken waar we nog van dromen!

Met jouw steun kunnen wij onze missie kunnen blijven voortzetten: mensen inspireren anders te kijken, naar zichzelf en de wereld om ons heen. Wil jij ons steunen? Word dan Donateur!

Programmeren met lef

De huidige bezuinigingen in de podiumkunsten brengen het risico met zich mee dat theaters steeds minder gedurfd programmeren, om geen lege zalen te riskeren. Ook wordt minder subsidie uitgekeerd aan jonge makers. Juist daarom blijven wij programmeren met lef. We investeren in jong en regionaal talent door langdurige samenwerkingen met hen aan te gaan. Zo kunnen zij kleinschalig experimenteren, zich verder ontwikkelen en een naam en publiek opbouwen.

Ook bieden we een kritisch platform met ruimte voor verdieping en reflectie. Door te luisteren naar wat speelt in de samenleving ontstaat onze contextprogrammering. We maken actuele of maatschappelijke thema’s bespreekbaar, door een interactief en interdisciplinair programma op maat te maken. We wakkeren interactie aan met en tussen het publiek en verbinden daarbij verschillende kunstvormen: film, theater, dans, muziek en debat versterken elkaar onderling. Voor deze contextprogramma’s gaan we steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners binnen en buiten de stad, zodat we onze horizon blijven verbreden.

Innovatief zijn en blijven

Dankzij onze Donateurs kunnen we een podium blijven bieden aan gelaagde voorstellingen en vernieuwend theater-, muziek- of dansonderzoek. We laten de stemmen horen van uiteenlopende makers en streven naar een inclusieve programmering. Ook dient LUX als creatieve broedplaats en stimuleren we het makersklimaat. We blijven investeren in de kunsten en bouwen mee aan een kleurrijke samenleving. Zo maken we het onderscheid voor stad, regio en land.

Met deze programmering hopen wij onze bezoekers te inspireren, uit te dagen en andere perspectieven te bieden. Bovendien willen we een zo breed mogelijk publiek zich thuis laten voelen in LUX, van jong tot oud, met uiteenlopende achtergronden. Deel jij ons idealisme?

Onderscheid maken voor stad, regio en land

Achter de schermen zijn we dus continu in beweging om de volgende stappen te zetten. Daarbij proberen we altijd vernieuwend te zijn, op grote of kleine schaal. Dit heeft in het verleden al zijn vruchten afgeworpen. We staan bijvoorbeeld aan de wieg van twee (intern)nationale filmfestivals: Go Short (International Short Film Festival Nijmegen) en InScience (International Science Film Festival Nijmegen).

Ook aan filmeducatie voor jongeren hechten we veel belang. We bieden verschillende educatieprogramma’s aan. Bovendien zijn we in mei 2019 gestart met het pilotproject ‘FilmHUB voor film- en beeldeducatie in Gelderland’, waarmee we actief verbindingen leggen tussen het onderwijs en de culturele sector in Gelderland. Hieruit volgt een blauwdruk voor filmhubs in de andere provincies.

Er liggen nog genoeg toekomstplannen om met jouw hulp te realiseren.

Donateur worden of meer weten?

Als dank voor je steun willen we je graag op bijzondere wijze verbinden met LUX en kun je van de volgende privileges gebruik maken:
– Je ontvangt 2 x 2 vrijkaarten (2 x film, 2 x theater) per kalenderjaar, in te zetten bij een voorstelling naar keuze.
– We nodigen je uit voor de opening van ons nieuwe podiumseizoen.
– We sturen je de podiumbrochure met ons jaarprogramma per post toe.
– We organiseren een exclusieve film-privéles met onze filmdocent Constant Hoogenbosch.
– Je ontvangt per mail de wekelijkse digitale nieuwsbrief met het actuele programma-aanbod.

Je wordt Donateur vanaf € 1.000 per jaar. LUX is een ANBI-stichting, dat betekent dat je als Donateur van belastingvoordelen kunt genieten op grond van de Geefwet.

Heb je vragen of wil je Donateur worden?
Neem dan contact met ons op via [email protected].

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?