sluit

Filmcursussen

Word nóg beter in film kijken! Ontdek de betekenis van een dialoog, de zeggenschap van de regisseur of de achterliggende gedachte van bepaalde scènes. In verschillende cursussen, workshops en lessenreeksen dagen we je uit om anders te kijken naar film. Verrassend, verdiepend, en altijd blikverruimend.

Voor actuele programma’s en kaartverkoop ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

Cursus première

In deze cursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste filmtitels. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. Vaak zijn dit titels uit het programma van de filmfestivals van Cannes en Venetië. Denk aan films als: Petite Maman (de nieuwste van Celine Sciamma van Portrait de la Jeune Fille en Feu) en The Father (met oscarwinnar Anthony Hopkins). De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking. Kaarten voor de film en de cursus zijn los van elkaar verkrijgbaar.

Cursussen van Contstant Hoogenbosch

Constant Hoogenbosch neemt je in zijn filmcursussen mee in zijn fascinatie voor films. In de cursusreeks Grote Regisseurs neemt Constant je op drie avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk. Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Lees hier meer over het cursusprogramma.

Cursusdata: 
WO 25 MEI – Michael Mann
WO 8 JUN – Guillermo Del Toro 
WO 22 JUN – Darren Aronofsky

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?