sluit

Filmcursussen

Word nóg beter in film kijken! Ontdek de betekenis van een dialoog, de zeggenschap van de regisseur of de achterliggende gedachte van bepaalde scènes. In verschillende cursussen, workshops en lessenreeksen dagen we je uit om anders te kijken naar film. Verrassend, verdiepend, en altijd blikverruimend.

Voor actuele programma’s en kaartverkoop ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

CURSUS PREMIÈRE – NAJAAR 2021
In deze cursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste filmtitels. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. Vaak zijn dit titels uit het programma van de filmfestivals van Cannes en Venetië. Denk aan films als: Petite Maman (de nieuwste van Celine Sciamma van Portrait de la Jeune Fille en Feu) en The Father (met oscarwinnar Anthony Hopkins). De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking.

De inschrijving gaat vanaf half augustus van start. Er komt dan een inschrijvingsformulier op de site te staan.

Cursusdata: 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december om 19.30.

SUMMER SCHOOL
Wil jij je filmkennis bijspijkeren in drie speciale LUX Summer School masterclasses? In de maand juli staat filmdocent Constant Hoogenbosch garant voor drie avonden rond de thema’s Mars, sci-fi en kunstmatige intelligentie in film. Klik hier voor meer informatie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?