sluit

Filmcursussen

Benieuwd naar de betekenis van een film, de zeggenschap van de regisseur of de achterliggende gedachte van bepaalde scènes? In verschillende cursussen (als reeks of per les te bezoeken) graven LUX-filmdocenten Mark Meuldijk en Constant Hoogenbosch onder de oppervlakte van recente en klassieke arthousefilms. Laat je blik verruimen en verrijk je ervaring in de filmzaal.

Ze geven inleidingen, thema-avonden en nabesprekingen. Voor het actuele overzicht of kaartverkoop ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

DE GROTE REGISSEURS REEKS #2 – V.A. WO 8 MEI 
De eerste cursusreeks van De Grote Regisseurs was een groot succes. Een goede reden voor filmdocent Constant Hoogenbosch om een nieuwe reeks regisseurs onder de aandacht te brengen. Ook nu zullen de namen bekend zijn en wanneer dat niet het geval is, bieden de lessen een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het werk van de toonaangevende regisseurs die de revue passeren. In de tweede reeks bespreekt Hoogenbosch in zes lessen regisseurs Steven Spielberg, Martin Scorsese, Fritz Lang, Werner Herzog, Akira Kurosawa en Yasujiro Ozu.

6 lessen, los of als reeks te bezoeken, v.a. woensdag 8 mei 2019.

SUMMER SCHOOL – V.A. WO 3 JUL
De zomer komt eraan. Wordt het zon, zee, terras of wordt het de filmkennis bijspijkeren in de vier speciale LUX Summer School masterclasses? In de maand juli staat filmdocent Constant Hoogenbosch garant voor vier avonden rond de thema’s Film en eten, Film en kunst, kunst en film, Film en architectuur en Film en natuur. Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

4 lessen, los of als reeks te bezoekers, v.a. woensdag 3 juli 2019 (let op: tijdens de Vierdaagseweek is er geen les).

FILMKRING – SEP T/M APR
Geniet je ook zo van premières, maar wil je net een beetje extra? Kom dan naar de Filmkring. Mark selecteert de leukste, verrassendste of meest inspirerende premières, en geeft voorafgaand aan de film een korte inleiding. Precies genoeg om met nét wat meer aandacht te kijken. De kaartverkoop voor seizoen 2019/2020 is inmiddels gestart. De lessen starten in september. Download hier het Bestelformulier Filmkring 2019-2020, vul deze in en neem mee naar de kassa om je passe-partout aan te schaffen.

16 films, los of als reeks te bezoeken, v.a. donderdag 5 september 2019.

ACTUELE PROGRAMMA’S EN TICKETS
Voor het actuele overzicht van de cursussen en kaartverkoop ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden