sluit

Volwassenen educatie

Dit culturele seizoen graven LUX-filmdocenten Mark Meuldijk en Constant Hoogenbosch met aanstekelijk enthousiasme onder de oppervlakte van recente en klassieke films. Ze geven inleidingen, thema-avonden en nabesprekingen. Leer anders te kijken en verrijk je ervaring in de filmzaal.

Voor het actuele overzicht van de cursussen, of tickets ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

FILMKRING – SEP T/M APR
Wil je weer een jaar lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring! Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark, die je graag over de achtergronden van de betreffende film vertelt. Tegen inlevering van het toegangskaartje ontvang je koffie of thee met iets lekkers.

CURSUS PREMIÈRE – SEP T/M NOV
Al 30 jaar een groot succes. Mark praat je vol enthousiasme bij over de nieuwste films in ons programma. Met een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: Wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur.

VAN WOORD NAAR BEELD – OKT T/M JUN
Bij de premières van enkele belangwekkende boekverfilmingen presenteert Mark avonden waarin boek en film naast elkaar worden gelegd. Met onder andere op dinsdag 12 december Vele Hemels, de adaptatie van het gerenommeerde ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet op de Beeck. Gedurende het seizoen bekijkt Mark welke boekverfilmingen interessant zijn voor de cursus Van woord naar beeld. Houd dus de website in de gaten voor het actuele overzicht.

FILMMUZIEK – MEI
In vier lessen gaat filmdocent Constant Hoogenbosch in op de geschiedenis en ontwikkeling van de filmmuziek. Grote componisten als Ennio Morricone en John Williams komen aan bod maar ook minder bekende namen worden besproken. Dit alles wordt geïllustreerd met prachtige beeld- en geluidsfragmenten en muziekstukken.

ACTUELE PROGRAMMA’S EN TICKETS
Voor het actuele overzicht van de cursussen, of tickets ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden