sluit

Volwassenen educatie

Dit culturele seizoen graven LUX-filmdocenten Mark Meuldijk en Constant Hoogenbosch met aanstekelijk enthousiasme onder de oppervlakte van recente en klassieke films.

Ze geven inleidingen, thema-avonden en nabesprekingen. Leer anders te kijken en verrijk je ervaring in de filmzaal. Voor het actuele overzicht van de cursussen, of tickets ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

FILMKRING – SEP T/M APR
Wil je weer een jaar lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring! Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark, die je graag over de achtergronden van de betreffende film vertelt. Tegen inlevering van het toegangskaartje ontvang je koffie of thee met iets lekkers.

CURSUS PREMIÈRE – SEP T/M NOV
Al 30 jaar een groot succes. Mark praat je vol enthousiasme bij over de nieuwste films in ons programma. Met een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: Wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur.

DE GROTE REGISSEURS REEKS 1  – OKT T/M NOV
Alfred Hitchcock, David Lynch, Joel en Ethan Coen, Stanley Kubrick… Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet om heen kan. Filmdocent  Constant  Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films  van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel.

ACTUELE PROGRAMMA’S EN TICKETS
Voor het actuele overzicht van de cursussen, of tickets ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden