sluit

Filmcursussen

Word nóg beter in film kijken! Ontdek de betekenis van een dialoog, de zeggenschap van de regisseur of de achterliggende gedachte van bepaalde scènes. In verschillende cursussen, workshops en lessenreeksen dagen we je uit om anders te kijken naar film. Verrassend, verdiepend, en altijd blikverruimend. Bekijk hieronder ons aanbod voor seizoen 2019-2020.

Voor actuele programma’s en kaartverkoop ga je naar lux-nijmegen.nl/cursus.

FILMKRING – NAJAAR 2020
Geniet je ook zo van premières, maar wil je net een beetje extra? Kom dan naar de Filmkring. Mark selecteert de leukste, verrassendste of meest inspirerende premières, en geeft voorafgaand aan de film een korte inleiding. Precies genoeg om met nét wat meer aandacht te kijken. De kaartverkoop voor het najaar van 2020 is inmiddels gestart. De lessen starten donderdag 3 september 2020. Klik hier voor meer informatie.

CURSUS PREMIÈRE – NAJAAR 2020
In deze cursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste filmtitels. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur. Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking

8 lessen, los of als reeks te bezoeken, v.a. maandag 7 september 2020. Klik hier voor meer informatie.

CURSUS DE GROTE REGISSEURS – REEKS 5
Ook dit seizoen zijn de grote regisseurs onder hoede van Constant Hoogenbosch terug. Ook nu zullen de namen bekend zijn en wanneer dat niet het geval is, bieden de lessen een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het werk van de toonaangevende regisseurs die de revue passeren. In de deze reeks bespreekt Hoogenbosch in zes lessen regisseurs Paula van der Oest, Nanouk Leopold, Krzysztof Kieslowski, Roman Polanski, Tim Burton en Wes Anderson. Het zijn regisseurs uit heden en verleden waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet om heen kan.

6 lessen, los of als reeks te bezoeken v.a. woensdag 30 september 2020. Klik hier voor meer informatie.

GEMIST

ONLINE FILMCURSUSREEKS – MEI T/M JUN
We starten met een vierdelige online filmcursus met filmdocent Constant Hoogenbosch. Iedere week staat een ander thema centraal. Het thema van de eerste les op dinsdag 19 mei is eten en drinken, de weken erna staan in het teken van natuur, roadmovies en grimeren in films. In verband met de corona-crisis vinden de cursussen online plaats.

SUMMER SCHOOL – DE ESSENTIE VAN…
In de zomer van 2020 kun je je filmkennis bijspijkeren in de vierdelige cursus Summer School. Filmdocent Constant Hoogenbosch licht in iedere les een specifieke discipline van film uit. Aan de hand van voorbeelden bespreekt hij wat filmmakers met licht, camera, montage en geluid kunnen doen, welke hoogstandjes er in de loop van de jaren zijn afgeleverd en wat de belangrijkste ontwikkelingen/innovaties zijn geweest.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden