sluit

Voortgezet onderwijs & mbo

Laat je betoveren door de magie van het (film-)theater, leer meer over beeldtaal, kijk kritisch naar een verhaal en vorm je eigen mening. Een bezoek met leerlingen aan ons filmtheater is leuk en leerzaam tegelijk. Ons programma bevat arthouse films, theatervoorstellingen, festivalprogramma’s en documentaires.

Met ons educatie-aanbod leren we jongeren over de werking en invloed van film, media en beeldcultuur. Zo ontwikkelen jongeren een mediawijze en creatieve blik op de wereld. De programma’s sluiten aan bij CKV, taalvakken, geschiedenis en maatschappijleer/burgerschap. Lees meer over de mogelijkheden in onze educatiebrochure:

SCHOOLVOORSTELLINGEN
Ons actuele filmprogramma is te vinden in onze weekagenda. Deze films kunnen op alle schooldagen onder schooltijd worden geboekt als besloten schoolvoorstelling (vanaf 35 leerlingen). Inleidingen of verdiepende filmcolleges kunnen worden bijgeboekt. Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak, de leeftijd en het niveau van leerlingen. Onze programmeurs helpen je graag. Voor een filmvoorstelling op maat geldt een meerprijs.

Naast actuele films worden er door het jaar heen ook educatieprogramma’s van diverse filmfestivals aangeboden. Zo kun je schoolvoorstellingen boeken van InScience (wetenschapsfilms), IDFA (documentaires), Movies that Matter (mensenrechtenfilms), Go Short en de Kortefilmpoule (korte films). Het actuele aanbod vind je op de pagina festivals.

WORKSHOPS
Samen met partners ontwikkelen we steeds vaker educatieprojecten en workshops op het gebied van media- en filmeducatie. Op de pagina workshops vind je binnenkort het actuele aanbod.

PODIUMAANBOD
De thema’s van onze podiumvoorstellingen sluiten soms naadloos aan bij de onderwerpen van schoolvakken. Ook staan er bij ons veel jonge theatermakers op het programma. Daarom zijn bepaalde podiumvoorstellingen interessant voor scholieren en studenten. Ons actuele podiumaanbod is te vinden in de weekagenda. Leerlingen en studenten betalen op vertoon van hun CJP-pas of MBO-card slechts € 10,- per persoon. Wil je met een groep leerlingen een voorstelling bezoeken en/of een bestelling plaatsen vanuit het Cultuurkaart-tegoed (CJP-weborder)? Neem dan contact op met de afdeling Educatie.

NIEUWSBRIEF
Op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Tips en kortingsacties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief voortgezet onderwijs & mbo door een e-mail te sturen naar de afdeling Educatie o.v.v. ‘Aanmelding nieuwsbrief vo’.

TARIEVEN
Download hier informatie over tarieven en bijkomende kosten
Download hier de spelregels en voorwaarden voor schoolvoorstellingen

INTERESSE IN EEN EDUCATIE PROGRAMMA?
Heb je interesse in een educatieprogramma of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem contact op met onze afdeling Educatie. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?