sluit

Voortgezet onderwijs & MBO

Laat je betoveren door de fascinerende wereld van film, leer meer over beeldtaal, kijk kritisch naar een verhaal en vorm je eigen mening. Een bezoek met leerlingen aan ons filmtheater is leuk en leerzaam tegelijk. Ons programma bevat de mooiste arthouse films en documentaires, interactieve filmworkshops en diverse festivalprogramma’s.

Met onze educatie programma’s leren we leerlingen van ISK’S, voortgezet- en praktijkonderwijs, over de werking en invloed van film, media en beeldcultuur. Zo ontwikkelen jongeren een mediawijze en creatieve blik op de wereld. Onze educatieve programma’s sluiten onder andere goed aan bij CKV, taalvakken, geschiedenis en maatschappijleer/burgerschap. Maar ook voor andere vakken denken wij graag met jou mee.

Schoolvoorstellingen

Nu gratis schoolvoorstellingen rondom het thema klimaat tijdens het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee. Klik hier voor meer informatie.

Ons actuele filmprogramma is te vinden in onze weekagenda. Deze films kunnen op alle schooldagen onder schooltijd worden geboekt als besloten schoolvoorstelling (vanaf 35 leerlingen). Deze schoolvoorstellingen zijn ook te boeken met inleidingen en nagesprekken voor meer verdieping over de film en thematiek daarvan.

Locatie: Filmzaal
Tijden: tussen 09:00 en 12:30
Kosten:
35-50 leerlingen: €5,75 per leerling
51-70 leerlingen: €4,75 per leerling
71> leerlingen: €4,- per leerling

  • Minimale groepsgrootte: 35 leerlingen (bij een kleiner aantal wordt 35 leerlingen berekend)
  • Maximale groepsgrootte: 155 leerlingen (voor grotere aantallen kunnen meerdere zalen worden geboekt)
  • Bij de prijs inbegrepen: btw, zaalhuur, filmhuur, projectie, ontvangst

Boek een schoolvoorstelling voor jouw leerlingen via het aanmeldformulier.

Workshops

Naast films kijken en bespreken, bieden wij ook de mogelijkheid om actief aan de slag te gaan met het maken van films. Samen met partners ontwikkelen we steeds vaker educatieprojecten en workshops op het gebied van media- en filmeducatie. Klik hieronder op een workshop voor meer informatie. Al onze workshops vind je hier.

Locatie: Studio LUX en filmzaal
Duur: 2 – 2,5 uur
Aantallen: 30 leerlingen per workshop
Kosten: €375 per workshop

Bij de prijs inbegrepen: zaalhuur, projectie, ontwikkeling, gebruik audiovisuele middelen.

Nepnieuws
Geloof jij alles wat je online voorbij ziet komen? Wat is echt nieuws en wat is nepnieuws? Na deze workshop weten leerlingen hoe en welke filmtechnieken worden toegepast om de kijker te beïnvloeden.

Videoclips
Film en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarom zijn er videoclips?  Waar moet je op letten als je een videoclip maakt? Hoe edit je een videoclip op de beat? Allemaal vragen die worden beantwoord in deze workshop.

Documentaire
Hoe objectief ben je als documentairemaker? Welke documentaire vorm kies je en met welk doel doe je dat? En welke filmtechnieken kun je toepassen om je verhaal het beste te vertellen?

Boek een workshop voor jouw leerlingen via het aanmeldformulier. Ben je op zoek naar een workshop op maat? We denken graag met je mee.

Partners

We werken samen met verschillende landelijke filmfestivals. Zo kun je schoolvoorstellingen boeken van Cinekid (speelfilms), InScience (wetenschapsfilms), IDFA (documentaires), Movies that Matter (mensenrechtenfilms), GoShort en de Kortefilmpoule (korte films). Neem voor meer informatie contact op met de afdeling educatie.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Tips en kortingsacties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief primair onderwijs door op de klik hieronder te klikken.

Meedenken?

Heb je een eigen idee of wil je in gesprek over een project, samenwerking of Heb je interesse in een educatieprogramma of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem contact op met onze afdeling Educatie. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?