Filmcursussen

Wordt nog beter in films kijken met ons ruime aanbod aan filmcursussen

Over onze filmcursussen

Ben jij wel eens benieuwd naar de visie van een regisseur? Een verborgen boodschap in het script of meer context bij een bijzondere scene? Met onze filmcursussen word je nog beter in film kijken en duik je samen met onze filmdocenten in alles wat je van films moet en wil weten!

De cursussen wisselen af van eenmalige reeksen tot terugkerende lessen. Het hele jaar door kun je bijvoorbeeld naar de Filmkring en de cursus première, hier kijk je de nieuwste films, krijg je van tevoren een korte inleiding en ga je achteraf samen in gesprek met een van onze filmdocenten. Daarnaast hebben we door het jaar heen diverse cursusreeksen waar we een nieuw thema ontdekken, dit jaar hebben we een cursusreeks over ‘de toekomst van film’.

Vol passie en jaren kennis vertellen onze filmdocenten je alles wat je moet weten over films. Wil je meer weten over wie welke cursus geeft? Lees onderaan de pagina meer over onze filmdocenten.

Onze filmdocenten

Ruud Vos

Filmdocent filmkring en filmprogrammeur

Ruud kom je tegen bij de inleidingen van de Filmkring, waar hij zijn kijk op de cinematografie en de regie met je deelt. Ruud vertelt vol passie over films en weet over bijna elke film wel een feit of een goede grap te vertellen. Naast dat hij filmdocent is, is hij ook een van onze vaste filmprogrammeurs.

Mark Meuldijk

Filmdocent cursus première

Mark is al jarenlang een vaste filmdocent in ons team en is wekelijks te vinden bij de cursus première. Door de jaren heen heeft hij dan ook een ware fanbase weten te creëren! Mark gaat alle filmfestivals in het land af en is daardoor altijd up to date van de nieuwste premières.

Constant Hoogenbosch

Filmdocent filmcafé en cursusreeks - de toekomst van film

Constant Hoogenbosch is ook al jaren bekend als een van onze filmdocenten. Daarnaast heb je hem misschien wel eens in onze zaal gezien voor een Q&A of een nagesprek bij een film.  Tot in de kleinste details kan hij je alles over films vertellen.

Kevin Toma

Filmdocent cursusreeks - Architectuur in film

Kevin studeerde Film en Opvoeringskunde aan de Radboud Universiteit. Hij schrijft wekelijks filmrecensies voor de Volkskrant en werkte als redacteur bij Cinema.nl. Naast dat hij volop filmfanaat is, is hij muzikant en componist bij autodidact. Kevin combineert vaak zijn kennis van muziek en film in zijn cursussen en programma’s, waaronder een live filmconcert.