sluit

0,03 seconde

Film
Picl

0,03 seconde geeft een indringende kijk in de harde wereld van topsport. Documentairemaakster Suzanne Raes volgt onder andere topzwemmers Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren.

De zwemmers bereiden zich voor op de voor hen allesbeslissende race van de Olympische Spelen van 2016, elk op hun eigen manier en onder begeleiding van uiteenlopende coaches: een strenge strijder, een rekenmeester en een betrokken en gedreven vriend. Talent, afzien en gedrevenheid kunnen het verschil maken, maar een garantie op succes is er niet. De internationale concurrentie is enorm, en de verschillen zijn minimaal. Een honderdste seconde voorsprong op je tegenstanders kan eeuwige roem betekenen, maar een honderdste seconde achterlopen op je tegenstanders dus een roemloze afgang. Allemaal azen de zwemmers natuurlijk op het ultieme succes, maar ze worden niet allemaal met succes beloond. Desondanks blijkt winnen en verliezen, vreugde en verdriet en vervulling en leegte dichter bij elkaar te liggen dan gedacht.

Eerder maakte Suzanne Raes de film De tegenprestatie. Hiermee won ze in 2016 een Gouden Kalf. Ook andere door haar geregisseerde documentaires, zoals The Rainbow Warriors of Waiheke Island (2009), vielen in de prijzen.

  • Raes heeft oog voor de kwetsbaarheid van de zwemmers
  • Een intrigerende docu over onze Hollandse zwemmers op weg naar Rio
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden