sluit

10 jaar Cineville – Black Swan

Film
Specials

Een horror deluxe van Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream). Met een indrukwekkende rol van Natalie Portman als breekbare ballerina op ramkoers richting waanzin.

Nina (Natalie Portman) is een even talentvolle als onzekere ballerina van een prestigieus balletgezelschap in New York. Alles in haar leven draait om dans. Ze woont nog bij haar moeder (zelf ooit ook een ballerina), laat feestjes links liggen en heeft al helemaal geen tijd voor een spannend liefdesleven.

Wanneer de artistiek directeur Thomas Leroy (Vincent Cassel) van haar gezelschap besluit de prima ballerina Beth Macintyre (Winona Ryder) te vervangen voor de eerste productie van het nieuwe seizoen, Het Zwanenmeer, is Nina zijn eerste keuze. Het Zwanenmeer heeft een danseres nodig die zowel onschuldig en elegant (de witte zwaan), als sensueel en gevaarlijk (de zwarte zwaan) kan dansen. Terwijl de rol van witte zwaan Nina op het lijf is geschreven, kost het losbandige karakter van de zwarte zwaan haar te veel moeite. Langzaam wordt de rol een obsessie.

DE BESTE FILMS VAN 10 JAAR CINEVILLE @ LUX
Cineville bestaat 10 jaar en de liefde voor film wordt gevierd! Dit doen we met een selectie films uit de Beste Films van 10 jaar Cineville verkiezing. Een decennium onbeperkt naar de film samengevat in de 5 winnende films, allemaal bij LUX op 24 maart op het witte doek te zien.

Hieronder is een overzicht van de overige films en de speeltijden op zondag 24 maart:
10.30 – La grande bellezza
13.20 – Jagten
15.40 – Moonlight
21.00 – Spring Breakers

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden