sluit

10 jaar Cineville – Jagten

Film
Specials

Van Thomas Vinterberg (Festen). Met Mads Mikkelsen als kleuterleider die ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik.

Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

DE BESTE FILMS VAN 10 JAAR CINEVILLE @ LUX
Cineville bestaat 10 jaar en de liefde voor film wordt gevierd! Dit doen we met een selectie films uit de Beste Films van 10 jaar Cineville verkiezing. Een decennium onbeperkt naar de film samengevat in de 5 winnende films, allemaal bij LUX op 24 maart op het witte doek te zien.

Voor deze gelegenheid vertellen onze collega’s bij LUX iets over een van deze bijzondere films.

Linda Croonen (programmeur Film) over JAGTEN:
“Ik kan me nog herinneren dat het muisstil was in de zaal toen JAGTEN was afgelopen. Deze prachtige film van Thomas Vinterberg met een geweldige Mads Mikkelsen in de hoofdrol gaf veel stof tot nadenken. Zo knap neergezet hoe een gewaardeerde leraar in een kleine gemeenschap door slechts één beschuldiging door niemand meer wordt vertrouwd. En heel beangstigend om te beseffen dat iedereen slachtoffer kan worden van karaktermoord.”

Hieronder is een overzicht van de overige films en de speeltijden op zondag 24 maart:
10.30 – La grande bellezza
15.40 – Moonlight
18.30 – Black Swan
21.00 – Spring Breakers

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden