sluit

10 jaar Cineville – Moonlight

Film
Specials

Het verlegen jongetje Chiron groeit op in een harde buurt van Miami, waar hij worstelt met de afwezigheid van zijn vader, de verslaving van zijn moeder en zijn sluimerende homoseksualiteit. Winnaar van de Oscar voor beste film 2017.

Chiron is 9 jaar, stil en verlegen. Zijn moeder is drugsverslaafde en op school wordt hij gepest. Wanneer Chiron voor de zoveelste keer wordt belaagd, ziet drugsdealer Juan het gebeuren. Hij neemt hem mee naar huis en ontfermt zich samen met zijn vriendin over de jongen, die nergens een plek heeft waar hij zich veilig voelt.

Moonlight maakt een sprong in de tijd en laat zien hoe Chiron als tiener en dealer heeft geleerd zijn homoseksualiteit voor anderen te verbergen. In de achterbuurten van Miami is er geen plek voor iemand zoals hij.

DE BESTE FILMS VAN 10 JAAR CINEVILLE @ LUX
Cineville bestaat 10 jaar en de liefde voor film wordt gevierd! Dit doen we met een selectie films uit de Beste Films van 10 jaar Cineville verkiezing. Een decennium onbeperkt naar de film samengevat in de 5 winnende films, allemaal bij LUX op 24 maart op het witte doek te zien.

Hieronder is een overzicht van de overige films en de speeltijden op zondag 24 maart:
10.30 – La grande bellezza
13.20 – Jagten
18.30 – Black Swan
21.00 – Spring Breakers

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden