sluit

10 jaar Cineville – Spring Breakers

Film
Specials

Vier sexy studenten plannen een overval op een fast food-restaurant zodat ze hun voorjaarsvakantie (spring break) kunnen financieren. James Franco en twee frisse Disneysterretjes spelen de hoofdrol in Harmony Korines hypnotiserende trip met knallende soundtrack.

Vier sexy studenten plannen een overval op een fastfoodrestaurant zodat ze Spring Break kunnen financieren. Dit is slechts het begin van hun wilde vakantie… In een motelkamer vieren ze de gestolen buit, maar worden al snel opgepakt door de politie. Met een kater en alleen in hun bikini’s staan ze voor de rechter. Tot de verbazing van de dames wordt de borg betaald door Alien (een hilarisch over the top James Franco), een onbekende lokale gangster. Alien laat de vier studenten de wildste Spring Break ooit zien.

Korine noemde zijn stijl op het festival van Venetië een ‘vloeibare vertelvorm’: ‘Het moest over oppervlakten gaan. De hele cultuur gaat daarover.’

DE BESTE FILMS VAN 10 JAAR CINEVILLE @ LUX
Cineville bestaat 10 jaar en de liefde voor film wordt gevierd! Dit doen we met een selectie films uit de Beste Films van 10 jaar Cineville verkiezing. Een decennium onbeperkt naar de film samengevat in de 5 winnende films, allemaal bij LUX op 24 maart op het witte doek te zien.

Hieronder is een overzicht van de overige films en de speeltijden op zondag 24 maart:
10.30 – La grande bellezza
13.20 – Jagten
15.40 – Moonlight
18.30 – Black Swan

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden