sluit

20 jaar LUX – La Grande Bellezza

Film
Specials

La Grande Bellezza toont Jep Gambardella, een schrijver die geniet van het mondaine leven in Rome, maar toch terugverlangt naar zijn jeugd.

Jep Gambardella is een 65-jarige schrijver die in Rome woont. Hij geniet van het leven en bezoekt talloze feestjes, waar hij een graag geziene gast is. Ondanks de weelde waarin hij leeft, voelt hij zich echter niet gelukkig. Hij denkt verbitterd terug aan zijn jeugd en zijn oude liefdes. Hij probeert op zoek te gaan naar inhoud in de van buiten zo mooie stad.

La Grande Bellezza wordt vaak de moderne versie van La Dolce Vita genoemd, Fellini’s klassieker uit 1960. Ook La Grande Bellezza werd alom lovend ontvangen; de film ontving onder andere de Oscar en de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

INLEIDING
Martin van der Kuil geeft voorafgaand aan deze filmvertoning een inleiding.

20 JAAR LUX: MOVING BUBBLES
LUX bestaat 20 jaar en dat vieren we met het jubileumprogramma Moving Bubbles! Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen. We vertonen vanaf zondag 11 oktober 20 dagen op rij de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar en sluiten op zaterdag 31 oktober af met een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven; de jubileumavond is zowel fysiek als via livestream te bezoeken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?