sluit

20 jaar LUX – La La Land

Film
Specials

Welkom in de ouderwetse Hollywoodmagie van La La Land. Jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) wil het gaan maken in L.A., net als actrice Mia (Emma Stone).

Hun paden kruisen, de vonk springt over en voor je het weet hangt de muzikale magie in de lucht. Als ze allebei inderdaad hogerop de ladder komen begint de keuze te dagen: gaan ze voor de liefde of voor het grote succes? “Hoe wil je een revolutionair zijn, als je zo’n traditionalist bent?”, is een vraag die Sebastian krijgt toegeworpen, die meteen de hele film typeert. La La Land voelt vertrouwd en vernieuwend tegelijk. Een film met prachtige visuals en romantische liedjes waar de mensen dansend door de straten gaan.

La La Land was de grote winnaar van de Golden Globes. Met zeven awards hebben ze zelfs een nieuw record gevestigd. De film viel onder andere in de prijzen voor beste acteur en actrice in een musical- of komediefilm, beste regisseur en beste musical- of komediefilm. Ook bij de Oscar nominaties heeft La La Land een record gevestigd met een evenaring van de meeste nominaties aller tijden en won uiteindelijk voor Best Leading Actress (Emma Stone), Best Director (Damien Chazelle), Best Cinematography, Best Original Score, Best Original Song en Best Production Design. De film sleepte maar liefst vijf BAFTA’s in de wacht, waaronder vier van de vijf meest gewaardeerde: Best Director, Best Cinematography, Best Leading Actress en Best Film.

20 JAAR LUX: MOVING BUBBLES
LUX bestaat 20 jaar en dat vieren we met het jubileumprogramma Moving Bubbles! Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen. We vertonen vanaf zondag 11 oktober 20 dagen op rij de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar en sluiten op zaterdag 31 oktober af met een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven; de jubileumavond is zowel fysiek als via livestream te bezoeken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?