sluit

20 jaar LUX – No Country for Old Men

Film
Filmspecials

In No Country for Old Men toont het regieduo Joel en Ethan Coen een confrontatie tussen drie mannen in de Texaanse woestijn.

De lasser Llewelyn Moss vindt in de Texaanse woestijn een koffer met twee miljoen dollar en besluit deze te houden. De huurmoordenaar Anton Chigurh heeft de opdracht gekregen om dit geld terug te krijgen en begint Moss te achtervolgen door de woestijn. De oude sherrif Bell probeert tussenbeide te komen, maar lijkt niet opgewassen tegen het geweld.

Met No Country for Old Men won het regieduo Joel en Ethan Coen (O Brother, Where Art Thou?, The Big Lebowski) 4 Oscars, waaronder de Oscar voor beste film en voor beste regisseur.

INLEIDING
Deze film wordt ingeleid door filmdocent Constant Hoogenbosch. Hoogenbosch heeft Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt vanuit zijn bedrijf Movie Machine samen met filmhuizen door heel Nederland.

20 JAAR LUX: MOVING BUBBLES
LUX bestaat 21 jaar en dat vieren we met het jubileumprogramma Moving Bubbles! Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen. We vertonen vanaf zondag 11 oktober 20 dagen op rij de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar en sluiten op zaterdag 31 oktober af met een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven; de jubileumavond is zowel fysiek als via livestream te bezoeken! Lees hier meer

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?