sluit

20 jaar LUX – Slumdog Millionaire

Film
20 jaar LUX: Moving Bubbles
Specials

Een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai staat op het punt om de hoofdprijs te winnen in een spelprogramma, wanneer hij wordt aangehouden voor vals spel.

De 18-jarige Jamal (Dev Patel) doet mee aan de Indische versie van het programma ‘Weekend Miljonairs’. De weesjongen is nog maar één vraag verwijderd van de hoofdprijs van 20 miljoen Roepies, wanneer de politie hem aanhoudt op verdenking van vals spel. Jamal legt de politie aan de hand van zijn levensverhaal uit hoe het kan dat hij alle antwoorden wist.

Slumdog Millionaire was de grote winnaar bij de Oscars van 2009; hier wist de film maar liefst acht Oscars binnen te slepen, waaronder die voor beste film en beste regisseur. Ook bij de Golden Globes en de BAFTA Awards werd Slumdog Millionaire met beide prijzen beloond.

INLEIDING
Deze film wordt ingeleid door filmkenner Ruud Vos. Vos is een self-proclaimed professioneel filmfan en heeft een eigen podcast, Duimpjeworstelen, waarmee hij probeert om verschillende meningen te belichten.

20 JAAR LUX: MOVING BUBBLES
LUX bestaat 20 jaar en dat vieren we met het jubileumprogramma Moving Bubbles! Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen. We vertonen vanaf zondag 11 oktober 20 dagen op rij de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar en sluiten op zaterdag 31 oktober af met een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven; de jubileumavond is zowel fysiek als via livestream te bezoeken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden