sluit

20 jaar LUX – Still Alice

Film
Specials

Deze dramafilm laat zien hoe ingrijpend de ziekte van Alzheimer is en hoe dit een gezin beïnvloedt.

Hoogleraar taalkunde Alice Howland is gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Wanneer de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld, wordt dit alles echter verstoord. Haar leven verandert drastisch, terwijl ze de regie langzaam verliest. Ook haar familie heeft het er moeilijk mee om dit te verwerken.

Julianne Moore sleepte met haar rol als Alice verschillende prijzen binnen, waaronder een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Film Award.

INLEIDING
Deze film wordt ingeleid door filmkenner Ruud Vos. Vos is een self-proclaimed professioneel filmfan en heeft een eigen podcast, Duimpjeworstelen, waarmee hij probeert om verschillende meningen te belichten.

20 JAAR LUX: MOVING BUBBLES
LUX bestaat 20 jaar en dat vieren we met het jubileumprogramma Moving Bubbles! Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen. We vertonen vanaf zondag 11 oktober 20 dagen op rij de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar en sluiten op zaterdag 31 oktober af met een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven; de jubileumavond is zowel fysiek als via livestream te bezoeken! Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?