sluit

A Chiara

Film

A Chiara is een neorealistisch drama over een meisje dat ontdekt dat haar geliefde vader een dubbelleven leidt. Een film over liefde, bloed, eer en hebzucht in de verpauperde Italiaanse regio Calabrië.

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. Maar alles verandert de volgende dag wanneer Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt.

De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze geheimen begint te ontrafelen over de banden van haar vader met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil. Met het spannende Italiaanse familiedrama A Chiara geeft regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje. De film is het laatste deel van Carpignano’s veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won.

  • Intiem en spannend
    VPRO Cinema
  • Regietalent Carpignano vangt een volkse energie
    de Volkskrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?