sluit

A Hidden Life

Film
75 jaar vrijheid

Een biografisch drama van schrijver-regisseur Terrence Malick over een Oostenrijkse boer, die weigert om in de Tweede Wereldoorlog voor de nazi’s te vechten. Deze film is nu bij ons te zien.

A Hidden Life, gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt het verhaal van Franz Jägerstätter (August Diehl) die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi’s te vechten. Het overweldigende berglandschap van de Alpen vormt de achtergrond van een hartverscheurend drama over een Oostenrijkse boer die geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad. Zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw Fani (Maria Simon) en zijn kinderen is alles wat hem nog op de been houdt.

Malick baseerde zijn filmscenario op brieven die Jägerstätter aan zijn vrouw schreef. Terwijl hijzelf in de gevangenis wegkwijnt, wordt zij door haar dorpsgenoten uit gemeenschap verstoten. Met A Hidden Life onderzoekt Malick hoe de Jägerstätter de kracht vonden om hun leven en welzijn op te offeren voor een hoger ideaal. Zoals in zijn eerdere werken als The Thin Red Line en The Tree of Life verbeeld hij op lyrische wijze de rijke binnenwerelden van zijn personages met beweeglijke beelden, een aangename soundtrack en een indrukwekkende montage.

  • Zet zelfs de botste cynicus aan het denken.
    NRC
  • Krachtige en poëtische verbeelding van het geloof.
    de Volkskrant
  • Toont overtuigend het belang van een onzichtbaar verzet.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden