sluit

A Perfectly Normal Family

Film
Picl

Het Deense regiedebuut van regisseur Malou Reymann toont op een intieme en hartverscheurende manier complexe familierelaties na een drastische verandering; een vader die besluit voortaan als vrouw door het leven te gaan.

Wanneer Emma’s ouders vertellen dat ze uit elkaar kan, zag ze niet aankomen dat het kwam door de wens van haar vader Thomas. Hij vertelt dat hij voortaan door het leven wil gaan als vrouw. De gevoelige Emma staat aan het begin van de pubertijd en kan deze mededeling moeilijk verwerken. Ze raakt van haar vader vervreemd en dit ontwricht de vertrouwde vader-dochter relatie. De veranderingen volgen in razend tempo en al snel wordt Emma voorgesteld aan Agnete, een vrouw die tot voor kort haar vader was. Deze nieuwe persoon is als een onbekende voor Emma en het is niet zeker of ze Agnete ooit weer als familie kan omarmen.

Malou Reymann is een Deense actrice en filmmaker. Ze werd in 1988 in Amsterdam geboren en regisseerde in 2010 haar eerste korte film. Na verschillende korte films geregisseerd te hebben komt ze dit jaar met haar eerste speelfilm. Het verhaal van A Perfectly Normal Family is haar welbekend. Ze groeide zelf op met een vader die transvrouw werd. De complexe gevoelens die ze toen ervaarde heeft ze voor dit project in de jonge Emma gestopt.

 

 • Een integere en naturel geacteerde film die dicht op de huid blijft
  NRC
 • Een liefdevolle en subtiele film
  De Volkskrant
 • Prachtig speelfilmdebuut
  Trouw
 • Malou Reymann treft steeds de juiste toon in deze dan weer grappige, dan weer wrange, maar altijd levensechte familiegeschiedenis.
  VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden