sluit

À plein temps

Film

À plein temps is een zenuwslopend drama over alleenstaande moeder (Laure Calamy) die op de dag van een belangrijk sollicitatiegesprek in een race tegen de klok belandt. À plein temps van regisseur Eric Gravel ging in première op het Venetië filmfestival.

Julie doet er alles aan om haar twee kinderen op het platteland groot te brengen terwijl ze haar baan in een Parijse luxe hotel behoudt. Ze heeft eindelijk een sollicitatiegesprek voor een functie waar ze al lang op hoopte, maar op de dag van haar sollicitatie breekt een nationale staking uit en ligt het openbaar vervoer plat. Julie begint aan een race tegen de klok.

À plein temps wordt gedragen door het energieke acteerwerk van hoofdrolspeler Laure Calamy, die als een wervelwind voorbijtrekt, op de huid gevolgd door de camera en begeleid door een hectische electrosoundtrack (van Irène Drésel). De film maakte veel indruk en won prijzen in de Orrizonti-sectie van het Filmfestival van Venetië in 2021.

 • Actrice Laure Calamy draagt de film, bovenal met haar gezicht, waarop de zorgen, en paniek, geleidelijk meer vat krijgen
  de Volkskrant
 • Een overdonderende film over de precaire situatie van vrouwen die moeten redderen, rennen en razen om de eindjes aan elkaar te knopen
  NRC
 • de film is een rijk geschakeerd portret van een vrouw die probeert controle over haar leven te hebben
  Het Parool
 • Het uitstekende À Plein Temps volgt koortsachtig een alleenstaande moeder die bijna bezwijkt onder de druk
  Filmkrant

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?