sluit

A Rainy Day In New York

Film

A Rainy Day in New York is Woody Allens vijftigste film als regisseur en vertelt het romantische verhaal van een jong stel dat een weekend samen naar New York gaan. Vanaf donderdag 29 augustus te zien.

Het jonge stel Gatsby (Timothée Chalamet) en Ashleigh (Elle Fanning) studeren aan de universiteit en plannen een weekendje weg naar New York, omdat Ashleigh is uitgenodigd voor een interview met een van haar grote helden uit de filmwereld. Gatsby is een New Yorker in hart en nieren en kan niet wachten Ashleigh zijn stad te laten zien. Ze valt als een blok voor de grote stad, maar het weekend gaat niet zoals gepland. Ashleigh wordt gevraagd om de regisseur Roland Pollard te helpen met een nieuw project. Gatsby besluit in zijn eentje New York te verkennen en raakt betrokken bij een ander filmproject. De twee zien elkaar amper en wat een fantastisch, romantisch weekend moest worden verandert in een grote, ingewikkelde puinhoop.

A Rainy Day in New York is Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarioschrijver. Hij werkte voor deze film opnieuw samen met de met een Oscar bekroonde cameraman Vittorio Storato. Allen heeft voor deze bijzondere film een sterrencast bij elkaar gevonden, bestaande uit Timothée Chalamet (Gatsby), Elle Fanning (Ashleigh), Selena Gomez, Jude Law en Liev Schreiber.

 • Bijzonder sterke en vermakelijke Allen-romcom
  VPRO Cinema
 • Het verhaal sprankelt van begin tot het eind.
  AD
 • Woody Allen is in topvorm
  Trouw
 • In A Rainy Day in New York waait de ironie als fijnstof door de straten, de romantische regen zuivert de lucht.
  Indebioscoop.com
 • Allens geliefde Manhattan ziet er prachtig uit, zelfs in de regen.
  Tvkrant.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?