sluit

A Star Is Born

Film

In A Star Is Born combineren regisseur/acteur Bradley Cooper en Lady Gaga hun talenten om een verhaal te vertellen over het ontdekken en opbloeien van talent.

De ervaren maar aan lager wal geraakte countrymuzikant Jackson Maine wordt verliefd op Ally, wiens muzikale carrière maar niet van de grond komt. Ally heeft haar droom zo goed als opgegeven, maar Jackson ziet in haar een toekomstige ster, en moedigt haar aan te vechten voor haar plek in de spotlights. Dat doet ze met succes, maar daarvoor moet ze wel een prijs betalen. Want is hun relatie bestand tegen Ally’s nieuw gevonden faam en de ontwikkelingen die daarmee gepaard gaan?

A Star Is Born is het passieproject van de meervoudig Academy Award-genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook), die naast de hoofdrol ook de regie, het scenario en de productie op zich nam. Ook schreef hij samen met popster Lady Gaga, die hier haar officiële filmdebuut maakt, de muziek. De originele soundtrack werd live opgenomen tijdens de opnames van de film. Naast deze twee internationale zwaargewichten acteren Sam Elliot (Tombstone, Road House, The Big Lebowski), Dave Chappelle (The Chappelle Show) en Andrew Dice Clay (Blue Jasmine, Entourage). De film is een remake van William A. Wellmans gelijknamige Hollywoodklassieker uit 1937, met Janet Gaynor en Fredric March.

  • Onvervalst en innemend: Bradley Cooper en Lady Gaga sprankelen in A Star Is Born.
    de volkskrant
  • Gaga is sensationeel goed.
    The Guardian
  • A Star is Born bezorgt een diep gevoel van melancholie.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?