sluit

A Tale of Three Sisters

Film
Picl

A Tale of Three Sisters is de nieuwe dramafilm van Emin Alper. Deze film over tradities en familiebanden is vanaf donderdag 7 november te zien.

Noordoost-Turkije, jaren tachtig. In een klein dorp in de bergen van herenigen drie zussen zich onder het rustieke dak van hun vader Şevket. De weduwnaar had zijn drie dochters ondergebracht bij welgestelde gezinnen. Zij woonden daar als pleegkinderen, maar werden desondanks als bedienden, “besleme”, behandeld. De 13-jarige Havva keert huiswaarts door het overlijden van haar pleegbroertje, de rebelse Nurhan maakte alsmaar ruzie en werd daarom in schaamte teruggegeven en oudste zus Reyhan werd zwanger, waardoor zij niet meer welkom was in haar pleeggezin. Vader Şevket is echter te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden hen elders onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het ouderlijk dorp weer te verlaten…

A Tale of Three Sisters is de derde speelfilm van de Turkse regisseur Emin Alper. De film is een internationale productie en werd in Nederland geproduceerd door Circe Films, met steun van het Nederlands Filmfonds. De film werd bekroond met meerdere prijzen. Op het filmfestival van Sarajevo kreeg de film de prijs voor Beste Regie alsook de CICAE Art Cinema Award. Ook op het filmfestival van Istanboel viel de film in de prijzen met onder meer de Fipresci Award (de prijs van de internationale filmkritiek).

  • Alle acteurs, jong en oud, spelen hun rol naturel en overtuigend.
    FilmVandaag
  • Een klein dorpje in de bergen van Anatolië (Turkije) vormt het decor voor het magnifiek uitziende ‘A Tale of Three Sisters.
    Cinemagazine
  • Desalniettemin vertelt Alper met A Tale of Three Sisters een interessant verhaal en doet dat met mooie belichting en sterke mise-en-scène.
    FilmTotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden