sluit

A White, White Day

Film
Picl

Regisseur Hlynur Palmason brengt een spannend IJslands drama naar het witte doek. A White, White Day, een film over rouw, wraak en liefde, is nu bij ons te zien.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een eigenaardig auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

A White, White Day, de tweede speelfilm van de IJslandse regisseur Hlynur Pálmason, werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden. De bekende IJslandse acteur Ingvar Sigurdsson won al Best Actor awards in Cannes en Transilvanië voor zijn grandioze rol als Ingmundur in dit drama over rouw, wraak en onvoorwaardelijke liefde.

  • Intelligente en spannende karakterstudie.
    VPRO Cinema
  • Ijslands drama neemt diepe duik in het irrationele.
    De Volkskrant
  • Ondragelijke invoelbare film over een weduwnaar.
    Het Parool

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?