sluit

Arts in Cinema – Van Gogh and Japan

The untold story of Van Gogh's art
Film
Arts in Cinema
Specials

In dit onbekende verhaal van Van Gogh’s kunst is te zien hoe belangrijk zijn fascinatie met Japan was en hoe dit zijn werk vormgaf.

Ik benijd de Japanners” schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd is te zien waarom. Van Gogh heeft in zijn leven Japan nooit bezocht, maar ondanks dat had het land een enorme invloed op zijn leven. Dat is ook terug te zien in delen zijn kunst, die moeilijk te begrijpen zijn zonder kennis over de Japanse kunst en de invloed die het had op andere kunstenaars als Monet en Degas. Door het bezoeken van galerijen van Japanse kunst creëerde Van Gogh zijn eigen beeld van het land. Door diepgaand onderzoek en gedetailleerde discussies met andere kunstenaars gaf deze nieuwe stroming van kunst het werk van Van Gogh een nieuwe en spannende richting. De film toont niet alleen beelden vanuit Frankrijk en Nederland, maar de reis zal zich ook voortzetten in Japan om het werk waardoor Van Gogh zo is beïnvloed van dichtbij te kunnen beschouwen.

ARTS IN CINEMA
Kunst in high definition, dat is Arts in Cinema. Kunstliefhebbers krijgen via de filmzaal toegang tot gerenommeerde musea en spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars. De kunstenaars worden belicht door bevlogen curatoren en experts die aan het woord komen in deze documentairereeks.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden