sluit

Movies that Matter – Acusada

Film
Movies that Matter

Dolores leeft het leven van een gewone tiener in Argentinië , totdat haar beste vriendin Camila wordt vermoord. Twee jaar later is zij de enige verdachte in de zaak en staat haar leven op zijn kop.

Ondanks het gebrek aan bewijs heeft de media haar al veroordeeld en is ze een paria geworden in de gemeenschap. Haar ouders geloven echter heilig in haar onschuld; ze houden zich obsessief bezig met de verdediging van hun dochter en verliezen haar geen moment uit het oog. Terwijl de voor haar levensbepalende zaak vordert, ontwaakt een vreemde energie in haar die de familiebanden opschudt en de zaak in gevaar brengt. Spannende rechtbankthriller over de verregaande impact van beeldvorming door media en sociale netwerken op het leven van de betrokkenen bij een rechtszaak. Gonzalo Tobal is een Argentijnse regisseur. Tobal maakte verschillende korte films, waaronder Now Everybody Seems to be Happy die een prijs won op Cannes. In 2012 kwam zijn eerste speelfilm Villegas uit. Acusada is de tweede speelfilm van Tobal.

Na afloop van de film zal dr. Paul Nelissen, docent bij de opleiding Communicatiewetenschap van de Radboud Universiteit een nagesprek leiden. In onderzoek en onderwijs houdt hij zich bezig met de rol van sociale media in het alledaagse leven van met name jongeren. Paul Nelissen zegt daarover: “Het is altijd weer de vraag of gebruikers van sociale media zich in de hemel of in de hel begeven.”

MOVIES THAT MATTER
Met Movies that Matter On Tour brengt Movies that Matter festivalfavorieten naar filmtheaters door heel Nederland, ook naar ons. Maandelijks kan je een spraakmakende film zien, met een inleiding of nagesprek met inspirerende gasten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?