sluit

Ad Astra

Film

Astronaut Roy McBride (gespeeld door Brad Pitt) reist naar het uiterste randje van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden.

Astronaut Roy McBride (Brad Bitt) wordt gevraagd een verloren ruimteschip op te sporen, dat twee decennia eerder naar een uithoek van het zonnestelsel afreisde voor een geheime ruimtemissie. Er wordt gedacht dat de uitvoerende astronaut van die missie, Clifford (Tommy Lee Jones), nog leeft, en iets te maken heeft met de kolossale elektrische stormen die de aarde recentelijk tarten. Voor Roy heeft de missie een dubbele lading; Clifford is zijn vader. Hij reist af naar de uiterste hoeken van ons zonnestelsel en werpt daarmee nieuw licht op het menselijk bestaan en onze plek in de kosmos. Zal hij zijn vader vinden en het mysterie ontrafelen dat onze planeet bedreigt?

Ad Astra is de nieuwe film van James Gray. Deze nadrukkelijk therapeutische sciencefiction film bezit een eigen, lome tred. Die is vaker te zien in het oeuvre van de filmmaker, die midden jaren negentig in Venetië meteen de Zilveren Leeuw won voor zijn debuut, het misdaaddrama Little Odessa. De film is gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

 

  • Intrigerend en introspectief sf-drama
    VPRO Cinema
  • Intiem maar groots acteerwerk
    NRC
  • Ad Astra heeft het allemaal
    The Guardian

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden