sluit

After the Wedding

Film

After the Wedding is een meeslepende dramafilm vol onverwachtse wendingen, geregisseerd door Bart Freudlich. Michelle Williams speelt de manager van een weeshuis dat een mysterieus aanbod ontvangt van een zakenvrouw uit New York, gespeeld door Julianne Moore.

Isabel is de manager van een weeshuis in India en reist naar New York om zakenvrouw Theresa te ontmoeten, die haar weeshuis mogelijk een grote som geld wil schenken. In ruil daarvoor wil ze Isabel inlijven bij haar organisatie. Het is een lastige keuze om haar weeskinderen achter te laten, maar ze hebben het geld hard nodig. Om elkaar beter te leren kennen nodigt Theresa Isabel uit voor de bruiloft van haar dochter. Maar als bij de ontmoeting van vrienden en familie blijkt dat Theresa getrouwd is met Isabel’s ex, slaat bij Isabel de argwaan toe. Is het toeval dat de vrouw 20 miljoen dollar aan háár weeshuis wil doneren? Of weet ze iets af van het geheim dat Isabel met haar ex deelt? Isabel wordt geconfronteerd met haar verleden en voor een groot, moreel dilemma geplaatst.

De film is een Amerikaanse remake van een Scandinavische film met dezelfde titel, destijds geregisseerd door Suzanne Bier, die ook nu het script heeft geschreven in samenwerking met regisseur Bart Freudlich. De film beleefde de wereldpremière op het Sundance Film Festival begin 2019. Freudlich heeft daar al eerder films mogen vertonen, en zelfs een nominatie voor de Grote Jury Prijs ontvangen voor zijn eerdere film, The Myth of the Fingerprints.

  • Een ingenieus geconstrueerde plot
    NRC
  • Een nogal geromantiseerde versie van India.
    VPRO Cinema

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden