sluit

All Alone

Film
Picl

De gescheiden vader Marko is bijna nooit alleen. Als hij niet omringd wordt door familie of vrienden, dan zijn het wel zijn collega’s of buurtwerkers die om hem heen hangen.

Helaas ziet hij zijn dochtertje, van wie hij het meeste houdt, veel te weinig. Sinds de scheiding met zijn ex-partner mag hij wettelijk maar beperkt contact met haar hebben. Wanneer hij een procedure begint om zo meer tijd met haar door te kunnen brengen, raakt hij verstrikt in de vervreemdende netten van de sociale diensten. Zo blijkt de hartstochtelijke liefde die hij voor zijn kind voelt zowel de bron van zijn ellende als zijn grootste vreugde.

All Alone is een actueel, soms grappig verhaal waarin we niet alleen een minutieus kijkje krijgen in het hoofd van een getormenteerde vader, maar ook in de dynamiek van de gemeenschap die hem omringd. Precies zoals in regisseur Bobo Jeljic’s vorige film, A Stranger, die in première ging op de Berlinale van 2013. All Alone stijgt uit boven het sociaal-realistische thema en wordt zo een intense en poëtische studie naar de oververhitte emotionele toestand van de hoofdpersoon. Maar boven alles is het een zoektocht naar de betekenis van het moderne vaderschap en ouder-kind-relaties. All Alone ging in wereldpremière op het Sarajevo Film Festival dit jaar en kreeg er lovende reacties van de vakpers.

  • Jelcic weet de zaak te bekijken met een helikopterblik, waardoor hij precies de vinger legt op de absurditeit van de situatie.
    De Volkskrant
  • Een intieme film én een politieke satire.
    NRC

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden