sluit

All the Money in the World

Film

Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld. Wanneer zijn kleinzoon wordt ontvoerd door de maffia, eisen zij 17 miljoen dollar aan losgeld. Getty weigert echter te betalen.

Zelfs wanneer de ontvoerders het afgesneden oor van de jongen opsturen. Tot wanhoop gedreven begint moeder Gail zelf met de ontvoerders te onderhandelen. Ze krijgt hierbij hulp van een voormalig CIA agent. Maar zelfs dan zal ze vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek waarin het waargebeurde verhaal van olietycoon J.P. Getty wordt verteld.

Meesterregisseur Ridley Scott maakte eerder klassiekers zoals Blade Runner. Voor All the Money in the World wist hij een indrukwekkende cast samen te stellen met onder andere Christopher Plummer (A Beautiful Mind), Michelle Williams (Manchester by the Sea) en Mark Wahlberg (The Departed). De rol van J.P. Getty werd oorspronkelijk gespeeld door Kevin Spacey. Nadat deze in opspraak raakte werd hij vervangen door Christopher Plummer en Spacey werd volledig uit de film geknipt.

  • een pakkende thriller met beklemmende vertolkingen van Williams en de oude Plummer
    AD
  • Meesterlijk, zoals hier wordt gespeeld met toeschouwersverwachtingen...
    De Volkskrant
  • Misschien wel de beste manier om iets te vertellen over mensen die al het geld van de wereld voor zichzelf willen houden.
    Trouw

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden