sluit

Allen Tegen Allen – Limited Release

Film
Picl

Deze onthullende documentaire draait om de vraag: wat is fascisme? Met behulp van nooit eerder vertoonde beelden wordt het vooroorlogse fascisme in Nederland blootgelegd.

Allen tegen allen draait om de rol die het fascisme speelde in het vooroorlogse Nederland. Al in de jaren twintig wonnen verschillende nationalistische organisaties aan populariteit. Nederlandse fascistische leiders lieten zich inspireren door onder andere Mussolini en Hitler. De film toont zogenaamd dader-erfgoed door allerlei plekken in Nederland te bezoeken waar het fascistische verleden nog altijd sporen heeft nagelaten.

Regisseur Luuk Bouwman heeft jarenlang onderzoek gedaan voor deze documentaire en daarbij veel nooit eerder vertoond materiaal ontdekt. Ook tonen verschillende verzamelaars zeldzame Nederlandse, fascistische objecten.

LIMITED RELEASE
Er verschijnen regelmatig films die om wat voor reden dan ook niet dagelijks geprogrammeerd kunnen worden. Deze films zijn minstens net zo blikverruimend als de rest van onze films en zijn daarom onder de noemer ‘Limited Release’ alsnog beperkt te zien bij ons in de zaal.

  • Intrigerend archiefmateriaal
    VPRO Cinema
  • Complex, gelaagd, opmerkelijk en onmisbaar
    NRC
  • een interessant document over een onderbelicht onderwerp.
    Filmtotaal

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?